Huisdieren

Streaming, not stirred: zo drinkt jouw kat het liefst water

14 december 2018 11:11 Aangepast: 14 december 2018 11:39
Beeld © iStock

Ja, je kat heeft een oordeel over jou: je bent heus wel lief, maar aan je watermanagement scheelt het nog een beetje. Wil je een goede onderdaan zijn? Dan volg je deze vier drinktips voor poezen op.

In deze humoristische én informatieve video van Simon’s Cat Channel legt kattenexpert Nicky Trevorrow uit dat katten heus niet altijd een hekel aan water hebben, maar dat ze wel liever stromend water drinken in plaats van gewoon water in een bakje. Maar ja… om nou de hele tijd de kraan voor je poezenbeest te laten lopen is ook een beetje zonde. Toch zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om je kat gelukkig te maken op drinkgebied. En wat blijkt: er zijn behoorlijk wat dingen die we fout doen in de ogen van onze poezenbeesten!

1. Liever geen plastic drinkbakje

Wist je bijvoorbeeld dat katten liever water drinken uit een metalen of keramisch drinkbakje dan een plastic bakje? Het plastic zorgt er namelijk voor dat het water minder lekker smaakt.

2. De perfecte vorm voor het drinkbakje: ovaal en laag

Je kat blijkt niet alleen kieskeurig op het gebied van het materiaal, maar ook de vorm van het bakje is voor hem erg belangrijk. Katten drinken namelijk het liefst uit een ovaalvormige en lage drinkbak zodat zijn snorharen de zijkanten niet raken. Voornamelijk oudere katten met diabetes zijn hier extra gevoelig voor.

3. Water en eten zo ver mogelijk uit elkaar

Katten zijn, zoals je misschien wel weet, behoorlijk hygiënische beesten, daarom houden ze hun voer en drinken ook het liefst gescheiden. Toch zetten de meeste mensen de twee bakjes altijd naast elkaar. Of erger nog (voor de katten dan): een houder met een voerbakje en een drinkbakje in één! Dat is voor jou dan misschien wel lekker makkelijk, maar katten hebben hun drinken en eten toch echt het liefst zo ver mogelijk uit elkaar staan.  

4. Niet tegen de muur

Grote kans dat je het voer- en drinkbakje altijd dicht tegen de muur zet. En ook dat blijkt onze gevoelige vriend niet zo fijn te vinden omdat hij dan niet goed overzicht kan houden. Hoe dat precies zit en hoe ver je ‘m dan wel van de muur moet zetten lees je hier bij Eigen Huis & Tuin.

`