Wonen

Kleine investering, groots effect

30 november 2018 08:31 Aangepast: 30 november 2018 11:51
Beeld © Alvhem

Begint je interieur je te vervelen en wil je weleens wat nieuws proberen? Het is een klus die vaak uitgesteld wordt, want het lijkt veel werk, en duur. Maar dat hoeft niet: met deze tips geef je je woonkamer binnen no time een frisse look, budgetproof natuurlijk.

Gooi de indeling om

De goedkoopste tip is het schuiven van meubels. Het is simpel, zo gedaan en helemaal gratis. Win-win-win. Schuif je bank eens aan de andere kant van de kamer (maar niet tegen de muur aan), wissel je bijzettafel met die in de slaapkamer of zet dat kastje op een nieuwe plek. Zo voelt de kamer al snel als een hele nieuwe ruimte.

Haal wat groen in huis

Planten kunnen je woonkamer een stuk levendiger maken. Ze zorgen voor sfeer en maken de kamer wat huiselijker. Neem wat hangplanten voor een speelse uitstraling, zet een grote Monstera in die wat donkere hoek en haal wat bloemen in huis voor wat meer kleur. Zo ziet jouw woonkamer er weer fris uit.

Voor degenen zonder groene vingers onder ons, je kunt natuurlijk ook kiezen voor nep planten of gedroogde bloemen. Want dode bloemen zien er een stuk minder gezellig uit.

Vernieuw je accessoires

Een nieuwe bank kopen is natuurlijk erg duur. Maar we snappen ook dat je er na een tijdje wel op uitgekeken raakt. Wissel dan je kussenhoezen eens voor een nieuwe print of kleur. Een andere kleur of een fris patroon geeft je bank meteen een nieuwe look.

Verwissel ook andere items voor een nieuwe, frisse variant. Koop een nieuwe lampenkap in dezelfde kleur of stijl je open kast met nieuwe accessoires. Wat vernieuwing aan de muur kan ook wonderen doen. We gaan je heus niet vertellen om een duur schilderij aan te schaffen. Kies in plaats daarvan om je eigen foto’s af te laten drukken of lijst wat kindertekeningen in. Zo transformeer je je muur op een hele persoonlijke manier.

 

Fotocredits
Header: Alvhem 
Foto 1: AMM/blog 
Foto 2: Alvhem

Eigen Huis & Tuin / Käthe van der Werf

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore