Van onze partner KARWEI

Zo maak je je huis extra gezellig

26 november 2018 15:20 Aangepast: 28 november 2018 14:51

Heb je een nieuw huis, maar mist de sfeer nog een beetje? Of woon je ergens al een tijdje, maar blijft het huis 'koel' aandoen? Zeker nu we ons weer massaal naar binnen verplaatsen, is het wel zo fijn als het binnen lekker warm en gezellig is. Wij geven je een aantal tips hoe je in een handomdraai meer warmte in je woning kunt creëren.

Materialen 

Het kiezen van rijke materialen is essentieel voor het creëren van warmte. Een houten vloer geeft meer warmte dan een gietvloer en stoffen gordijnen maken dat de ruimte een warmere sfeer krijgt dan wanneer er enkel jaloezieën hangen. Andere rijke materialen zijn bijvoorbeeld: wol, suède en velours. 

Kleuren 

Het ligt een beetje voor de hand, maar ook de kleuren die je kiest zijn bepalend voor de sfeer in een ruimte. Ga je voor veel wit op de muren? Kies dan bijvoorbeeld voor een donkere vloer of een warm, wollen vloerkleed. Donkere muren? Maak het levendig door te kiezen voor gouden accessoires en lekker veel gezellige hoekjes met verse bloemen. 

Verlichting 

Last but not least: voor de sfeer in huis is de verlichting essentieel. Uiteraard is het uiterlijk van de lamp van belang, maar te veel of te weinig licht kan de warmte in huis ook verpesten. Een dimmer op de lamp biedt de oplossing. Op die manier bepaal jezelf hoe fel of gedempt licht je hebt. Andere tip: in plaats van een grote lamp, kun je ook gaan voor verschillende kleine lampjes. Geeft een gezellig effect en laat de ruimte er meteen een stuk ruimtelijker uitzien

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore