Wonen

DIY: knusse kaarsenhouders

06 november 2018 15:45 Aangepast: 09 november 2018 12:08
Beeld © GettyImages

Kaarsen zijn toch wel onze favoriete sfeermakers voor je interieur. Vooral wanneer het weer eerder donker wordt, kijken wij graag - vanaf de bank onder een dekentje - naar zo'n fonkelende vlammetje. En een leuk kaarsenhoudertje heb je in een handomdraai zelf gemaakt. Knutselen maar!

Geurende kaneelstokjes

Het ziet er niet alleen mooi en huiselijk uit, maar het ruikt ook nog eens heerlijk! Gebruik twee of drie zakjes kaneelstokjes, een simpel glazen kaarsenhoudertje en een stukje touw of juist een mooi lint. Bind de kaneelstokjes met het touw of lint om het houdertje en klaar is jouw herfstproof kaarsje.

Boomstammetjes

Haal het meeste uit je boswandeling en zoek terwijl je over de paden struint ook eens naar een mooie dikke tak of een kleine losliggende boomstam. Zaag 'm thuis in rechte stukken van verschillende lengtes en boor er met een vlinderboor een gat in op de breedte en diepte van de waxinelichtjes die je wil gebruiken. Vergeet daarna niet het hout even te behandelen met een brandwerende lak of verf! Als je de schors verwijdert en het stammetje schuurt, kun je deze ook een kleurtje geven. Of schilder alleen de onderkant, voor een speels dip-dye effect.

Niet alleen leuk om een theelichtje in te zetten, maar ook als plantenpotjes voor kleine cactussen of vetplantjes. 

 

Een minimalistische kandelaar

Wist je dat een wijnfles ook een tof interieuritem kan zijn? Zo kun je er een bloemetje in zetten, maar je kan er ook takjes ín doen. Deze gevulde kandelaar past prachtig bij een minimalistisch gedekte tafel of gewoon op een dressoir. Liever iets meer kleur? Kies dan bijvoorbeeld voor een contrasterende rode kaars. En houd je niet van minimalistisch? Ga dan juist voor glamour zoals op de foto boven dit artikel: bewerk een paar verschillende soorten flessen met gouden spuitverf en je hebt direct een kerstsfeer in huis!

Nog meer tips om lege flessen een nieuwe bestemming in je huis te geven? Eigen Huis & Tuin is een bron van inspiratie.

Eigen Huis & Tuin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore