Van onze partner KARWEI

3 tips voor ruimtes met schuine wanden

30 oktober 2018 10:47 Aangepast: 30 oktober 2018 11:09
Beeld © KARWEI

Heb jij een zolder of andere ruimte met schuine wanden in huis? Dan weet je hoe lastig het is om zo’n kamer in te richten. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden. Drie tips om je ‘lastige’ ruimte optimaal te gebruiken!

1. Gebruik ‘flexibele’ kastruimte

Onder je schuine wanden kun je meestal geen standaard kast of kastenwand kwijt. Maar er zijn genoeg andere oplossingen. Zo kun je gebruik maken van een wandsysteem dat je zelf samen kunt stellen. Je bepaalt zelf hoe hoog, breed en groot de kast moet zijn. Superpraktisch en staat nog mooi ook!

2. Ga voor opbergdozen

Deze tip gaat niet alleen op voor zolders of kamers met schuine wanden, maar eigenlijk voor alle ruimtes. Want opbergdozen of -manden maken je leven gemakkelijker. Je kunt er veel in kwijt, vindt spullen sneller terug en ze staan nog mooi ook.  

En als het tóch om schuine wanden gaat, dan heeft KARWEI daar speciale ‘ruimtewinners’ voor. Deze opberger schuif je onder de schuine wand, zodat je alle ruimte optimaal benut en je al je spullen kwijt kunt.

3. Hang je kleding op

Een praktische en stijlvolle toevoeging aan je zolderkamer: een kledingrek. Koop een kant-en-klaar kledingrek of maak er zelf één onder je schuine wand met een steigerbuis. Je kunt er ontzettend veel kleding aan kwijt, het staat fashionable en een extra bijkomstigheid is dat je kleding niet kreukt. Win-win-win noemen we dat!  

Ga naar de website van KARWEI voor nog meer inspiratie over het slim benutten van je ruimte.

Eigen Huis & Tuin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`