Wonen

7 x een ladder voor de mooi

10 oktober 2018 15:39 Aangepast: 12 oktober 2018 12:07
Beeld © iStock

Een ladder alleen maar praktisch? Nee hoor, die kan ook een echte eyecatcher in je huis zijn. Maar hoe style je zoiets nou? Onze collega's van RTL Woonmagazine laten je een aantal stijlvolle suggesties zien.

Houd je niet van tierelantijntjes, dan kun je de ladder uiteraard ook gewoon zonder accessoires neerzetten in de slaapkamer of woonkamer. Maar een beetje aankleding vinden wij stiekem altijd wel leuk. En zo'n ladder blijkt verrassend veelzijdig te zijn!

1. In de badkamer met handdoeken
De badkamer is de perfecte plek om een houten laddertje neer te zetten, mits je badkamer daar ruim genoeg voor is natuurlijk. Het staat niet alleen mooi, het is ook nog eens erg handig om er handdoeken overheen te hangen. 

2. Met mandjes 
Wil je wat extra opbergruimte, hang er dan wat mandjes aan zodat je hier wat spulletjes in kwijt kunt. Vooral erg praktisch in de badkamer of keuken.  

3. In de woonkamer of slaapkamer met een plaid
Ook in woonkamer en de slaapkamer misstaan dit soort ladders niet. Hang er een mooi plaid overheen en je bent eigenlijk al klaar.

4. Met lichtjes of lampionnetjes 
Soms zijn alleen lampjes of lampionnetjes al voldoende om een ladder te stylen. Kies voor mooie string lights, gekleurde lampionnetjes of cotton balls in wit of zachte pastelkleuren. Ook heel leuk voor in een kinderkamer!

5. Met hangplantjes 
We zijn sowieso al fan van hangplantjes aan het plafond te hangen of op een plankje. Maar een ladder is natuurlijk ook de perfecte plek om hangplantjes aan op te hangen. Zo kun je ook nog variëren met verschillende hoogtes door er bijvoorbeeld twee of drie aan verschillende ‘tredes’ te hangen. Wat voor plantjes je kunt ophangen? Dat lees je hier

6. Met een klemlamp 
Ook een klemlamp is een erg stijlvolle manier om een ladder mee aan te kleden. Het geeft niet alleen een speels effect, het is ook nog eens ruimtebesparend, aangezien je de staande lamp ernaast nu wel weg kunt laten.

7. Meerdere kleine accessoires
Uiteraard kun je de ladder ook aankleden met meerdere kleine accessoires. Extra leuk is het dan als je voor een bepaald thema gaat. Hang bijvoorbeeld je zonnebril, een mooie hoed en een leuk tasje op als je een zomerse vibe wil creëren. Ook magazines doen het altijd goed, die hang je gewoon opengeslagen over een trede heen. 

RTL Woonmagazine / Marjolein Sintenie
`