Wonen

Haal de herfst naar binnen: 5 simpele tips

28 september 2018 09:00 Aangepast: 28 september 2018 13:55
Beeld © iStock

Het weer dat bij de herfst komt kijken vinden we dan wel niet altijd even fijn, maar die kleuren… Daar kunnen we geen genoeg van krijgen! We laten je zien hoe je met kleine aanpassingen en accessoires het najaar in huis haalt.

1. Okergele plaids en kussens

De overgang van gele blaadjes naar oranje is ons favoriete moment in de natuur. En precies daarom houden we ook zo van okergeel in het interieur. Niet all the way, maar met subtiele details zoals okergele kussens of plaids. En zo'n koele en coole print aan de muur werkt natuurlijk ook prima!

2. Winterse besjes Wil je het ultieme najaarsgevoel in huis ervaren? Zet dan een tak met rode winterse besjes in een mooie grote vaas. Kaarsjes aan en je hebt het ultieme knusse najaarsgevoel in huis.

Er zijn trouwens nog veel meer soorten takken die je ter decoratie in een vaas kunt doen, zowel in het voorjaar als het najaar. Wat dacht je van deze mooie takken?

3. Kaarsenplateau met herfstkleuren Eigenlijk branden we kaarsen het liefst bijna het hele jaar door omdat het zo ontzettend knus is, maar in de herfst vervangen we onze kaarsen altijd voor een paar exemplaren in warme herfsttonen. Combineer kleuren zoals rood, oranje, geel en bruin met elkaar en creëer op deze manier een herfstige kaarsenplateau.

4. Pompoenen Pompoenen zijn niet alleen heerlijk om te eten, maar ook erg leuk om ter decoratie in je huis en tuin neer te zetten. Pompoenen zorgen namelijk voor het ultieme najaarsgevoel en omdat ze in zo veel verschillende maten en kleuren komen zijn ze erg leuk met elkaar te combineren.

5. Rode blaadjes inlijsten En na geel… komt rood! Eerder lieten we je hier al zien hoe tof het is om natuurlijke elementen zoals bladeren en veren in te lijsten. Maar in de herfst zien we logischerwijs het liefst rode bladeren in die lijstjes, zoals ze hier beschrijven.

RTL Woonmagazine / Marjolein Sintenie
`