Wonen

5 handige opbergtips voor de schoolrugzak

13 september 2018 17:17 Aangepast: 13 september 2018 21:20
Beeld © iStock

Nu de school weer is begonnen, zijn rondom de kapstok niet alleen jassen en schoenen te vinden, maar moeten ook alle schooltassen weer ergens een plekje vinden. Waar gaan we dat doen? Eigen Huis & Tuin weet raad.

1. De schoenenlade

Je kent hem vast wel, de uitklaplade voor je schoenen. Een smal kastje tegen de muur waar je rechtop je schoenen in kunt zetten. Erg handig – maar heb je er weleens over nagedacht om hier je rugzak in te bewaren?

2. De lockerkast

In een tweedehandswinkel ben je er misschien weleens tegenaan gelopen: een ouderwetse lockerkast. De lockerkast zie je vooral in Amerikaanse films voorbij komen, maar hoe hip zijn ze om neer te zetten in je eigen hal? Zo kan iedereen zijn eigen locker indelen, of een eigen plank kiezen. Ze zijn er in alle soorten en maten, ideaal om al je spullen in op te bergen. Je kunt ze zo vrolijk ontwerpen als je wilt.

3. Het bankje

Heb je iets meer ruimte in de hal? Dan heb je misschien al wel een bankje staan waar je op kunt zitten om je schoenen aan te doen. Superhandig, zo'n bankje, want je kunt er een mand onder schuiven en hier gemakkelijk je tas in opbergen. Heb je ruimte voor een bankje? Dan kun je ook een bankje klussen mét een opbergruimte. Zo kun je helemaal gemakkelijk je tas opbergen!

4. Jutezak aan de muur

Ben je creatief en heb je zin om achter de naaimachine te kruipen? Ga dan zelf aan de slag! Met een jutezak kun je gemakkelijk een zak maken die je aan de muur kunt ophangen. Versier hem met wat leuke frutsels en zo kan iedereen netjes zijn tas opbergen. En wat nog eens extra handig is… heb je de lunch klaargemaakt voor iedereen? Doe hem dan in de zak: zo heeft iedereen bij vertrek zijn spullen compleet. Het idee van de jutezak kun je ook vervangen door een leuke, vrolijke stof te vernaaien. Veel succes!

5. De metalen ketting

Hou je juist van een wat stoerdere uitstraling in je hal en wil je het net even anders? Misschien is de metalen ketting wel iets voor jou! Je kunt eenvoudig een metalen ketting kopen en met schroefogen ophangen aan het plafond. Een ijzeren haakje eraan en je kunt zo je tas ophangen.

`