Liefde & relaties

De laatste keer: ‘Hij lag bij mij in bed, maar had het over die ander’

20 februari 2019 10:16 Aangepast: 22 februari 2019 14:42
Beeld © iStock

Waar de eerste keer seks vol belofte zit, is de laatste keer seks juist een moment van afscheid. De afsluiting van iets wat ooit heel mooi was. Wat leidde tot dat einde? In deze rubriek vertellen mensen anoniem over dat laatste intieme moment en wat daaraan voorafging. Dit keer het verhaal van Vera* (21). Haar vriend bedroog haar waar ze bij stond.

“Mark en ik leerden elkaar kennen via werk. We zaten allebei op een andere afdeling en hij was me nog nooit echt opgevallen. Maar we kwamen elkaar een keer tegen met uitgaan en toen bleek het echt goed te klikken. We kregen een relatie, voor mij de eerste keer dat ik me aan iemand wilde binden.

We hadden het supergezellig samen. Die eerste maanden ging het zó soepel tussen ons. Of tenminste: dat gevoel had ik. Er waren wel collega’s die me waarschuwden: hij zou zijn ex hebben bedrogen en graag achter de meisjes aangaan. Maar ja: er zitten altijd twee kanten aan een verhaal en ik had geen reden om aan hem te twijfelen.

Toen we ongeveer een maand iets met elkaar hadden, ging hij een weekend weg met zijn voetbalteam, naar Barcelona. Toen hij terugkwam, rond Valentijnsdag, vroeg hij of ik een bepaald meisje kende. ‘Ja, die ken ik wel via via’, zei ik. ‘Waarom wil je dat weten?’ Maar hij gaf een ontwijkend antwoord en het duurde nog een paar maanden voordat ik zou uitvinden waarom hij dat vroeg.

'Hij verweet mij dat ik hem door vriendinnen in de gaten liet houden'

Op Koningsdag kwam een vriendin naar me toe: ze had van een kennis gehoord dat Mark in Barcelona met haar zusje had gezoend, die daar stage liep. Dat was degene naar wie hij had gevraagd. Ik heb direct met dat meisje gebeld: ze bood haar excuses aan, wist helemaal niet dat hij een relatie met mij had. Ze stuurde ook screenshots van zijn berichtjes op als bewijs.

Maar Mark ontkende in alle toonaarden. Er was niks van waar, iedereen loog. Hij verweet mij dat ik hem door vriendinnen in de gaten liet houden. Bovendien vertrok hij de volgende dag voor vier dagen voor werk naar het buitenland. Hij zocht nauwelijks contact, ik voelde me verschrikkelijk. Ik wilde van hem weten wat er gebeurd was, maar hij was alleen maar boos: hoe kon ik hem nou niet geloven? Toen hij weer terug was, zagen we elkaar en besloot ik hem het voordeel van de twijfel te geven. 

Maar ik vertrouwde hem natuurlijk nog niet. Dus toen hij vroeg of ik de volgende dag ook op een de jaarlijkse borrel van ons werk zou zijn, liet ik het in het midden. Ik dacht: ik ga er wel heen en zie wel hoe je je daar gedraagt. Hij schrok toen hij zag dat ik er toch was: hij was duidelijk al dronken toen ik arriveerde. Aanvankelijk deed hij normaal, maar even later zei de collega met wie ik stond te praten dat ik me maar beter niet kon omdraaien. Nou ja, dat doe je dan natuurlijk direct.

'Onze collega's keken naar mij: wat was hier aan de hand? Zo vernederend...'

Voor mijn neus stond Mark heel klef te doen met een ander meisje. Armen om elkaar heen, in elkaars oor fluisteren, knuffelen. Onze vrienden en collega’s keken naar mij: wat is hier in godsnaam aan de hand? Dat wist ik natuurlijk ook niet. Het was zo vernederend! Meerdere mensen, ook zijn directe collega’s, gingen naar hem toe en zeiden dat hij stom bezig was, maar daar trok hij zich op dat moment niks van aan. Voor mij was het toen wel duidelijk waar ik stond.

Ik was er klaar mee. Kapot ervan natuurlijk, maar ik dacht ook: laat maar. De volgende ochtend stuurde hij een berichtje: ‘Ik kom vanavond langs, volgens mij hebben we iets te bespreken.’ Ik zat er de hele dag mee in mijn maag, hoe moest ik dit nou aanpakken?

Het gekke is dat hij heel veel om zijn reputatie geeft, ook op werk natuurlijk, maar dat had hij behoorlijk verpest. Dat vertelde ik hem ook, toen hij uiteindelijk om 11 uur voor mijn deur stond. Hij zat vol spijt, zei dat hij dronken was geweest en moe, dat hij niet wist waar hij mee bezig was. En hij wilde er met mij voor gaan. Hij was zo overtuigend, dat ik een paar dagen later toch weer overstag ging. Met het idee: oké, bewijs het dan maar.

'Ik was blij dat ik eindelijk duidelijkheid had. Maar toen begon de ellende pas'

En dat ging goed, tot mijn verbazing. De maanden daarna waren weer geweldig! Hij was eerlijk, lief, liet me weten waar hij uithing. En ook via via hoorde ik niets meer over andere meisjes. Ik begon hem weer te vertrouwen en gaf hem zijn vrijheid.

Tot hij zich weer terug begon te trekken. Ik ging op vakantie met vriendinnen en hoorde niks van hem. En toen ik terugkwam had hij kennelijk allerlei andere prioriteiten, want ik kreeg hem niet te zien. Als ik aandrong, zei hij dat hij slecht in z’n vel zat. Maar dat leek mij nog geen reden om dan zo afstandelijk te doen. Toen we elkaar eindelijk weer zagen, kwam het hoge woord eruit: hij was nog niet klaar voor een relatie. Hij was volledig overstuur, ging huilend bij mij de deur uit. Ik voelde me eigenlijk wel oké, blij dat ik eindelijk duidelijkheid had.

Maar toen begon de ellende pas. Want nu de druk van ‘een relatie’ eraf was, zocht hij me steeds weer op. En ja, ik stond daar voor open, want ik was verliefd. Ik probeerde me te focussen op werk, maar was de hele tijd met hem bezig. En het hielp niet dat ik van alle kanten hoorde over een ander meisje, Christel, van wie ik dacht dat het een vriendin van mij was.

'Tíjdens seks met mij, begon hij over háár. Nou, dat was dus de laatste keer'

Zij was er voor me geweest toen hij vreemdging op de bedrijfsborrel, was echt een steun en toeverlaat. Nu belde ze me op: ‘Mark wil mij wel. Maar ik doe er niks mee hoor, die gast is niet te vertrouwen!’ Hij ontkende dat ze iets met elkaar hadden, maar ze werden overal met elkaar gesignaleerd. Intussen bleef hij met mij aanpappen. Als we elkaar allemaal tegenkwamen met uitgaan, stond hij de halve avond mij complimentjes te geven en de andere helft van de tijd bij haar.

 Op een avond was hij bij mij, we lagen samen in bed. Toen presteerde hij het om tíjdens de seks te zeggen: ‘Ik weet eigenlijk niet of ik dit wel kan maken tegenover Christel’. Dat was dus de laatste keer. Ik heb hem er direct uitgeschopt. Niet dat hij het niet bleef proberen, maar ik was er nu echt klaar mee. Dat hij zo met me omging, en dan ook nog met iemand die ik ooit als goede vriendin beschouwde, dat was het dieptepunt.

Twee weken geleden vertelde hij me op werk dat ze nu echt een relatie hebben. Hij zei het stralend: ‘Het is officieel!’. ‘Ik ben benieuwd hoe lang je het volhoudt’, antwoordde ik. Ik heb al van verschillende kanten gehoord dat hij bij haar net zo veel vreemdgaat als bij mij. Ik vind hem zó kinderachtig: gelijk weer een relatie aangaan, terwijl hij daar duidelijk helemaal niet aan toe is.

Inmiddels werkt hij ergens anders en ik heb hem overal geblokt. Aan de ene kant ben ik blij dat ik van hem af ben, maar aan de andere kant was het een heftige tijd en ben ik zo droevig dat mijn eerste echte relatie zo stom is verlopen.

Dit was de laatste aflevering van de rubriek 'De Laatste Keer'. Binnenkort starten we met een nieuwe rubriek waarin mensen een brief schrijven aan iemand die van grote betekenis is (geweest) in hun leven - positief of negatief. Zou je samen met de redactie van RTL Nieuws Weekend ook zo'n brief willen schrijven? Mail ons dan op weekendmagazine@rtl.nl

*Op verzoek van de geïnterviewde is haar naam gefingeerd. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore