Van onze partner Senseo

Opposites attract: 'Hij is extravert, ik ben introvert'

03 januari 2019 13:45 Aangepast: 07 januari 2019 11:29
Beeld © Jacq Roos

Dat verschillen tussen koppels goed kunnen werken, blijkt wel uit de relatie van Anna (37) en Andor (36). "Hij is dol op alles wat buitenshuis is en is superextravert, terwijl ik het liefst lekker thuis ben en introvert ben", vertelt Anna. "En hij sport zes á zeven keer per week en ik eigenlijk nooit. Maar die verschillen zijn niet vervelend, we vullen elkaar juist heel mooi aan." 

Het koppel woont, samen met hun 15 maanden oude zoontje Eli, in Amsterdam. "Andor is dol op de drukte van de stad. Hij gaat na z'n werk als docent Lichamelijke Opvoeding iedere avond nog naar de Crossfit box. Hij doet mee aan Crossfitwedstrijden en hij werkt ook nog als DJ. Ik werk vanuit huis, dus ben ook veel thuis. Dat vind ik heerlijk", vertelt Anna. 

Aanvulling

Maar die verschillen maakt ze juist een goed koppel. "Dankzij zijn outgoing persoonlijkheid, doe ik ook meer. Op vakantie loop ik door hem door oude stadjes en ontdekken we allerlei leuke dingen. Aan de andere kant kan hij door mij af en toe ook even ontspannen op de bank zitten met een filmpje. Maar de geboorte van ons zoontje heeft hem sowieso wel rustiger gemaakt." 

Sport

Dat sporten probeert Andor al 11 jaar te integreren in Anna's leven, maar dat wil niet zo lukken. "Toen ons zoontje net geboren was heb ik zo'n trainingscursus gedaan bij Andor z'n Crossfit box, voor vrouwen die net bevallen zijn . Dat vond ik best leuk, maar daarna ben ik weer gestopt en dan doe ik het ook niet meer. Hij gaat altijd sporten, geen excuses. Brak, moe en zelfs als 'ie ziek is, gaat hij nog naar de box. Hij is daarom ook bezig met het bijhouden van zijn voeding. Ik vind gezond eten ook wel belangrijk, maar 's avonds een lekker stukje chocola moet ook kunnen. Voor hem is voeding vooral functioneel." 

Honderd dingen

"Natuurlijk zijn er ook dingen waarin we wel veel op elkaar lijken. Zo zijn we allebei met honderd dingen tegelijk bezig. Ik ben bezig met babybroekjes naaien voor mijn bedrijfje, werk bij een organisatieadviesbureau als personal assistent en ik ben artistiek leider bij een festival. Andor heeft zijn sporten, werk als docent en werk als DJ. Daarnaast zijn we samen bezig met het kopen van een oude basisschool in Groningen. Daar willen we dan gaan wonen en allerlei creatieve dingen opzetten."

Genieten 

Het stel maakt in alle drukte, heel bewust tijd voor elkaar. "Tegenwoordig is het vooral tijd met z'n drieën, maar als ons zoontje in bed ligt en Andor gesport heeft, gaan we vaak even samen koffiedrinken om de dag door te nemen. Ook ontbijten we in het weekend altijd uitgebreid. Lekker kopje Senseo®, jus d'orange, vers fruit, yoghurt met noten en boekweitpannenkoekjes. Daar nemen we dan echt de tijd voor."

 

Ga jij het liefst lekker naar buiten of geniet je meer binnenshuis? Sowieso Senseo®

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore