Liefde & relaties

De laatste keer: ‘Toen ik een Tinderprofiel aanmaakte, keek mijn man mee’

21 december 2018 08:36 Aangepast: 21 december 2018 12:13
Beeld © iStock

Waar de eerste keer seks vol belofte zit, is de laatste keer seks juist een moment van afscheid. De afsluiting van iets wat ooit heel mooi was. Wat leidde tot dat einde? In deze rubriek vertellen mensen anoniem over dat laatste intieme moment en wat daaraan voorafging. Dit keer Hannie (56). Ze begon met instemming van haar man een affaire, maar stopte daarmee toen haar minnaar gevoelens voor haar kreeg.

“Al ruim twintig jaar ben ik getrouwd met Huub. Het is een goed huwelijk, hij is geweldig en we kunnen met elkaar lezen en schrijven. Alleen: in bed was het een dooie bedoening geworden. Na verloop van tijd wordt dat altijd wel wat minder zeggen ze, maar ik had nog altijd veel behoefte aan seks. Veel meer dan hij. Dat kwam tussen ons in te staan.

Toen ik op een dag voorzichtig voorstelde om een minnaar te nemen om op die manier in mijn behoefte te voorzien, reageerde hij niet gelijk enthousiast. Maar na vele gesprekken begon hij aan het idee te wennen. Hij wilde me mijn seksuele genot niet ontzeggen. Natuurlijk hebben we wel duidelijke afspraken met elkaar gemaakt. Eén daarvan was dat ik mijn minnaar nooit mee naar huis zou nemen en dat diegene nooit onze privékring binnen zou treden. Huub mocht uiteraard ook met andere vrouwen naar bed, maar dat hoefde voor hem niet zo.

'De eerste keer met Jeffrey was onwennig. Voor het eerst in twintig jaar ervoer ik weer de aanrakingen van een ander'

Toen ik een Tinderprofiel aanmaakte, keek hij mee. We besloten foto’s zonder mijn gezicht te plaatsen, want we wilden niet dat vrienden of kennissen er via via achter zouden komen dat ik me op de datingmarkt begaf. Dan zou het een kwestie van tijd zijn voordat onze drie kinderen het te horen kregen.

Veel sneller dan ik had verwacht had ik een match. Met Jeffrey, een man van begin 40 met een afgetraind lichaam. Geen macho, maar iemand met een leuke glimlach en een open gezicht. Een normale, zelfverzekerde vent leek hij me. We begonnen wat te chatten, het klikte gelijk. Zijn profiel heb ik ook laten zien aan Huub. Die reageerde lichtelijk verbaasd dat het zo snel ging. Ik heb hem eventjes de tijd gegeven om het te laten bezinken. Twee dagen later zei hij: als jij er een goed gevoel bij hebt, moet je het doen.

De eerste keer met Jeffrey was onwennig. Ik had meer dan twintig jaar lang alleen seks gehad met Huub en voor het eerst ervoer ik weer de aanrakingen van een ander. Heel vreemd was dat. Mijn man en ik kennen elkaar op dat vlak helemaal, nu was het weer aftasten: wat vindt de ander fijn, hoe ver kun je gaan? Toen ik na afloop weer naar huis ging en onze woonkamer binnenstapte, voelde dat heel apart, maar ook goed: ik had iets gedaan wat ik normaal niet zou doen en in de ogen van de maatschappij niet geacht werd te doen.

Huub had er geen moeite mee, zolang hij er maar niet mee geconfronteerd werd. Vrijdagavond gaat hij altijd met zijn vrienden naar de kroeg, dus dan merkte hij het niet als ik de deur uitging om het met een ander te doen. Details over onze avonden wilde hij niet weten, wel of Jeffrey me op een normale, respectvolle manier behandelde en of ik me er goed bij voelde. Als ik twijfels had of zorgen, dan kon ik altijd op hem leunen en er open met hem over praten, zei hij. Als dát geen liefde is. In een huwelijk is het geven en nemen, maar dat hij me zelfs dit gunde, had ik niet verwacht. Het bijzondere was: ook ons eigen seksleven kreeg er een boost door. Kennelijk wakkerde het toch iets bij hem aan, dat een andere man me begeerde. We werden weer wat vaker intiem met elkaar.

'Ik begon me aan Jeffrey te ergeren en waarschuwde dat ik hem zou blokkeren als hij niet zou stoppen'

Zo eens in de twee weken zag ik Jeffrey. Als we samen waren, vlogen de vonken ervan af. We hadden ook leuke gesprekken en konden erg met elkaar lachen, maar dat het ons beiden puur om de lust te doen was, daarover bestonden geen misverstanden. Tot die lust voor hem veranderde in liefde.

Na zeven maanden biechtte hij na een drankje op dat hij gevoelens voor me had gekregen. ‘Ik weet dat we heel duidelijke afspraken hebben gemaakt en hoe jij erin staat, maar nu we elkaar langer kennen merk ik dat ik wel heel erg uitkijk naar de vrijdagen. Ik ben wat voor je gaan voelen’, zo zei hij het. Daar schrok ik van. Zijn gevoelens kon ik niet beantwoorden en ik wilde hem ook geen valse hoop geven. Ik ben nog steeds heel gelukkig met mijn man en zou hem nooit verlaten. ‘Het is misschien beter dat we er een punt achter zetten’, reageerde ik. Jeffrey begreep dat.

Hij heeft het er wel moeilijk mee gehad, bleef contact met me zoeken. Ik hield de boot af, maar hij wist van geen ophouden. Nog dagelijks kreeg ik berichtjes van hem. Voor Huub was dat ook niet fijn. Ik begon me aan Jeffrey te ergeren en waarschuwde dat ik hem zou blokkeren als hij niet zou stoppen. Toen heeft hij me gebeld en hebben we een goed gesprek gehad, waarin hij voorstelde nog een laatste keer af te spreken. Daarna zou hij me loslaten. Daar stemde ik mee in.

Die laatste keer dat ik naar zijn huis ging, had hij flink uitgepakt. Hij had een zee van waxinelichtjes aangestoken die me naar zijn slaapkamer leidde. Op zijn bed lagen handboeien, het licht was gedimd en uit de speakers klonk zacht klassieke muziek. De seks was geweldig, nog beter dan anders. Het was alsof hij al zijn gevoel erin legde. Hij beminde me urenlang tot onze lichamen niet meer konden. Na nog even in zijn armen te hebben gelegen, voelden we allebei aan dat het tijd was. Tijd om voor altijd afscheid te nemen. Hij drukte me nog een laatste keer tegen zich aan, plantte een kus op mijn voorhoofd en fluisterde dat ik een plek in zijn hart had veroverd. Een plek die hij nooit meer weg zou geven en voor eeuwig zou koesteren.

Met een leeg, maar voldaan gevoel stapte ik zijn deur uit. Omkijken durfde ik niet, het was goed zo. Op het moment dat ik de voordeur dichtdeed en wegliep, was het boek gesloten. Hij hield woord: sindsdien heb ik geen berichtjes meer van hem gekregen. Af en toe denk ik nog weleens aan hem terug. We hebben toch zeven maanden een affaire gehad en intieme momenten met elkaar gedeeld, dat blijft je bij. Aan een nieuwe minnaar moet ik even niet denken. Het pakte leuk uit, maar dat er gevoelens bij kwamen kijken was toch minder. Misschien dat ik na verloop van tijd weer de behoefte voel, maar op dit moment heb ik genoeg aan Huub."

 

De namen Hannie, Huub en Jeffrey zijn op verzoek van de geïnterviewde gefingeerd. Ook anoniem je verhaal doen? Mail naar weekendmagazine@rtl.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore