De laatste keer

‘Toen zijn vriendin zwanger raakte, begon het te knagen’

14 september 2018 09:53 Aangepast: 14 september 2018 13:29
Beeld © GettyImages

Waar de eerste keer seks vol belofte zit, is de laatste keer seks juist een moment van afscheid. De afsluiting van iets wat ooit mooi was. Iedere week vertellen mensen anoniem over dat laatste intieme moment en wat daaraan voorafging. Dit keer Linda. Zij deed het jarenlang stiekem met een bezette man.

Linda (32): “Na vijf jaar kwam er een einde aan onze vurige affaire. Toen we elkaar leerden kennen – hij was bevriend met vrienden van mij – had hij al een vriendin. Maar de aantrekkingskracht tussen ons was enorm, we konden het niet negeren. Op een dag zijn we met elkaar in bed beland. En het bleef niet bij die ene keer. Dat hij een relatie had, deed me niet zoveel. Ik voelde me niet schuldig tegenover haar. We zaten zó op één lijn op seksueel gebied, daarom bleven we elkaar opzoeken. De seks was heel erg goed. Hij wist precies wat ik fijn vond, en andersom net zo.

'Toen hij met zijn vriendin trouwde, deed me dat meer dan ik had verwacht'

Hij is heel dominant in bed, dat wond me op. Ik hou van experimenteren, mijn grens ligt redelijk ver, dat was voor hem een uitdaging. Het was een soort Fifty Shades of Grey maar dan zonder de speeltjes. Dat onze romance verboden was, maakte het extra spannend. Toen hij eenmaal trouwde met zijn vriendin, deed dat me wel meer dan ik had verwacht. Maar het betekende niet het einde van ons. We bleven elkaar zien.

Er waren momenten dat ik gevoelens voor hem kreeg, daarover ben ik altijd eerlijk tegen hem geweest. Dan stopten we een tijdje, maar dan werden we op een gegeven moment toch weer naar elkaar toegetrokken.

Pas toen zijn vrouw zwanger raakte van hun eerste kindje, begon het bij mij te knagen. Dat raakte me toch wel. Ik schrok van die zwangerschap, en van mijn eigen geschrokken reactie daarop. Toen heb ik gezegd: we moeten hiermee stoppen, je moet er voor je gezin zijn. Hij stond er hetzelfde in. Steeds zeiden we tegen elkaar: nu is het echt de laatste keer, dit kan gewoon niet.

'Die laatste keer was nog lekkerder dan anders'

Maar de hele zwangerschap lang zijn we elkaar blijven zien. Tot een paar weken geleden. We wisten allebei: hierna houdt het op. Die keer was nog lekkerder dan anders. Ik heb geprobeerd er extra van te genieten, je hebt toch in je achterhoofd dat het de allerlaatste keer is. Maar verder was het niet beladen, ik kon het snel van me afzetten en ben er niet emotioneel over geweest. Het afscheid was ook niets bijzonders, meer van: oké, dat was het dan.

Nu hebben we er definitief een punt achter gezet. Zijn vrouw is bijna uitgerekend. Ik heb het er wel moeilijker mee dan ik dacht. Maar hoe lastig ook, dit is wel het beste. Ik ben altijd realistisch tegen mezelf geweest: dit gaat nooit echt iets worden. Na zoveel jaar accepteer je dat wel. Wat we hadden was ook vooral seksueel, zijn karakter kwam eigenlijk op de tweede plek. Ik ga niet bij de pakken neerzitten nu het voorbij is, ik moet ook door met mijn leven. De seks ga ik wel missen, er zijn niet zoveel mannen die zo op één lijn zitten met mij op dat gebied. Maar verder mis ik hem niet. Het is goed zo.”

De naam Linda is om privacyredenen gefingeerd. Ook anoniem je verhaal doen? Mail naar weekendmagazine@rtl.nl

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De laatste keer: 'Het leeftijdsverschil was voor hem te groot'

`