Liefde & relaties

De laatste keer: 'Het leeftijdsverschil was voor hem te groot'

07 september 2018 06:42 Aangepast: 07 september 2018 15:30
Beeld © iStock

Waar de eerste keer seks vol belofte zit, is de laatste keer seks juist een moment van afscheid. De afsluiting van iets wat ooit heel mooi was. Iedere week vertellen mensen anoniem over dat laatste intieme moment en wat daaraan voorafging. Dit keer Diana. Ze had een geheime affaire met een 20 jaar jongere man.

Diana (46): "Ik kende hem uit de sportschool in het dorp, waar we allebei een abonnement hadden. Ik was 43, hij 23, al wist ik dat op dat moment niet. Ik schatte hem ouder, hij mij jonger, hoorde ik later. We zaten regelmatig samen in de sauna. Dan kreeg ik het nóg warmer, maar verder dan een beetje praten kwam het nooit. Na afloop belde ik steeds een vriendin: 'Ik heb weer naast hem gezeten, hij is zo lekker!'

Ik had nooit verwacht dat hij precies zo zou denken over mij. Ik ben niet de jongste meer en ook niet de slankste. Voor mij was het ondenkbaar dat iemand als hij me zou zien staan. Nadat we allebei waren gestopt bij de sportschool, verloor ik hem uit het oog.

Tot ik hem een jaar later tegenkwam in de supermarkt. Hij bleek naar mijn dorp te zijn verhuisd en vroeg of ik een bakkie kwam doen. Nou, van die koffie is het nooit gekomen toen ik bij hem langsging. Hij vertelde me dat hij in de sportschool altijd naar mij had zitten kijken.

'Ik begon steeds meer voor hem te voelen en wilde het niet langer verbergen'

De eerste keer dat we seks hadden, was heel intens. Het scheelde niet veel of hij at me met huid en haar op. We gingen compleet in elkaar op. Dan maakt leeftijd niets uit hè, integendeel.

Negen maanden lang zagen we elkaar stiekem. Buitenshuis daten was er niet bij, volgens hem konden we niet met elkaar gezien worden vanwege het leeftijdsverschil. Maar we hadden echt een goede klik, het was heel fijn met hem. In mijn ogen is hij een van de knapste mannen op aarde. Ik val op getinte, gespierde, onbehaarde mannen en hij is precies wat ik aantrekkelijk vind. Witte tanden, leuke kuiltjes. Hij heeft een mooie stem, kleedt zich mooi. Hij is gewoon lekker. En ik vind hem ook heel lief.

Ik begon steeds meer voor hem te voelen en wilde het niet langer verbergen. Toen de feestdagen eraan kwamen en we die niet samen konden vieren, heb ik gezegd dat ik het daar moeilijk mee had. Met oud en nieuw appte ik hem: laten we uit de kast komen dit jaar. Daar schrok hij van.

'Hij stuurde me naar huis omdat zijn moeder zou langskomen. Dat heeft me zoveel pijn gedaan'

Vanaf dat moment was het niet meer zoals het eerder was. Het onbezorgde was eraf, we hadden niet hetzelfde doel. Hij had gehoopt dat het losjes en leuk zou blijven, ik kreeg andere verwachtingen en behoeftes. Op een nacht stuurde hij me voor het eerst naar huis, omdat zijn moeder 's ochtends langs zou komen. Dat heeft me zoveel pijn gedaan.

Vrij snel daarna zijn we ermee gestopt. Hij zei: dit is niet goed voor jou, jij wil iets anders dan ik. En ik wist dat hij gelijk had. Ruim een jaar lang hielden we het vol om elkaar niet te zien. Tot afgelopen juni. We gingen naar hetzelfde festival. Hij was de hele avond in mijn buurt te vinden. Normaal ontloopt hij me en wil hij niet met me gezien worden, dus ik wist niet wat me overkwam. Het maakte me zo gelukkig. Op de afterparty bij hem thuis waren we niet meer te houden.

Op een gegeven moment liep hij naar boven om sigaretten te pakken, ik zei: neem ook een borrel voor me mee. Pak zelf maar, zei hij. Voor het eerst na een jaar en zoveel maanden liep ik weer zijn trap op. Toen we daar samen in zijn keuken stonden, begon hij me gelijk te zoenen en te omhelzen. Ik heb je zo gemist, zei hij. Het voelde alsof ik droomde.

'Ik dacht: eindelijk, hij wil er echt voor gaan'

We hebben meerdere keren gevreeën die nacht, het was heerlijk. Ik kon niet slapen, heb alleen maar naar hem liggen kijken. Als de dood dat hij 's ochtends spijt zou hebben en me gelijk zijn huis uit zou zetten. Maar 's ochtends was hij nog steeds heel lief. Hij kuste me, knuffelde me, maakte ontbijt voor me. Ik dacht: eindelijk, hij wil er echt voor gaan. Ik ging weg in de volle overtuiging dat het helemaal goed zou komen tussen ons.

Maar vervolgens hoorde ik niets meer van hem. Ik dacht dat het een nieuw begin was, terwijl het eigenlijk het definitieve einde bleek te zijn. Het kan gewoon niet, vindt hij. Vanwege het leeftijdsverschil.

Ik vrees dat ik altijd beschikbaar voor hem zal zijn. Als ik een relatie met een ander heb en hij komt tot bezinning, dan zou ik die ander gelijk laten barsten. Hoe liefdevol hij met me omging, hoe gepassioneerd hij was. Die handen… Ik had het weleens in films gezien, dat een man tijdens de daad je handen vasthoudt en je zoent, maar echt, pfff. Hij is met afstand de beste minnaar die ik ooit heb gehad. Dat maakt het nu zo moeilijk om er afscheid van te nemen."

De naam Diana is om privacyredenen gefingeerd. Ook anoniem je verhaal doen? Mail naar weekendmagazine@rtl.nl

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De laatste keer: ‘Nadat ze was vreemdgegaan, kon ik haar niet meer vertrouwen’

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore