Liefde & relaties

De laatste keer: ‘Nadat ze was vreemdgegaan, kon ik haar niet meer vertrouwen’

16 augustus 2018 09:00 Aangepast: 24 augustus 2018 09:46
Beeld © iStock

Waar de eerste keer seks vol belofte zit, is de laatste keer seks juist een moment van afscheid. De afsluiting van iets wat ooit heel mooi was. Iedere week vertellen mensen hier anoniem over dat laatste intieme moment en wat daaraan voorafging. René: “Toen we samen op vakantie waren, ging ze vreemd met iemand van de animatie.”

“Als wat later gebeurde niet gebeurd was, denk ik dat we altijd samen waren gebleven. Het was perfect. We leerden elkaar kennen op een groepsreis in Parijs. Ik was op vakantie met mijn moeder en broertje, zij met haar oma, omdat haar opa net was overleden. Tijdens die reis draaiden we constant om elkaar heen. Waar zij stond, stond ik, en andersom. Maar ik had destijds nog een relatie, dus er gebeurde verder niets tussen ons. Wel bleven we na Parijs contact houden. Af en toe spraken we af. Een jaar later, toen ik het had uitgemaakt met mijn vriendin, zochten we elkaar gelijk op.

De eerste keer dat we verder gingen, waren we allebei heel zenuwachtig. Maar het ging eigenlijk helemaal vanzelf. Vanaf dat moment konden we niet meer zonder elkaar. We konden veel lachen samen, gingen vaak dagjes weg en genoten optimaal. Ook van elkaar. We hadden heftige seks, hebben veel dingen uitgeprobeerd die we beiden graag wilden. Trio’s bijvoorbeeld, met een andere vrouw of met een andere man erbij. We hadden het echt fijn samen.

'Ik heb mijn spullen gepakt, een taxi gebeld en ben gelijk terug naar Nederland gevlogen'

Tot we vorig jaar augustus op vakantie gingen naar Mallorca. We hadden daar wat mensen ontmoet en gingen een avond op stap met hen, onder meer met iemand van de animatie. Zij had het meer naar haar zin dan ik. Toen ik naar het hotel ging, wilde zij nog even door. Ze zou een taxi later pakken. Na een tijdje begon ik me toch ongerust te maken en ging ik bij de receptie vragen of ze iets hadden gehoord. Op dat moment betrapte ik haar met die man van de animatie. Ik heb mijn spullen gepakt, een taxi gebeld en ben gelijk terug naar Nederland gevlogen.

Daarna hebben we een tijdlang geen contact gehad, maar na twee maanden begon het toch weer te kriebelen. Ik was nog heel verliefd op haar, we waren drie jaar samen geweest en ik wilde haar helemaal niet kwijt. We besloten ‘friends with benefits’ te worden: alleen seks, geen gedoe. Maar dat werkte totaal niet. We werden alleen maar verliefder op elkaar, terwijl we wisten dat het niet zou werken. Ze had mijn vertrouwen zo beschadigd dat ik therapie nodig heb gehad om het te verwerken. De seks was nog steeds fijn, maar zodra ik naar huis ging begon het te knagen. Moet ik hiermee doorgaan, is dit wel goed voor me? Maak ik het zo niet alleen maar moeilijker om haar los te laten?

'De vrouwen met wie ik het sindsdien heb gedaan, halen het niet bij haar'

We zijn er veel te lang mee doorgegaan. Drie maanden geleden heb ik het helemaal afgekapt. Toen hadden we voor de allerlaatste keer seks. Zij was liever dan normaal, omdat het toch een beetje afscheid was. Het was emotioneel beladen, voor mij ook. Ik heb het er nog steeds moeilijk mee, al weet ik dat het beter is zo. Het kán niet werken tussen ons. Ik vertrouwde haar niet meer, was achterdochtig, het was gewoon geen goede basis om opnieuw te starten. Maar iets in mij hoopt dat het ooit nog goedkomt. Ze is de liefde van mijn leven. De vrouwen met wie ik het sindsdien heb gedaan, halen het niet bij haar. Die betekenen niets voor me, dat voelt zo anders. Als ik mijn ex over een paar jaar weer tegenkom, zou ik haar niet afwijzen.”

De naam René is om privacyredenen gefingeerd. Ook anoniem je verhaal doen? Mail naar weekendmagazine@rtl.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore