Reizen

Kriskras door Wales

©iStock

Wales is hiking country bij uitstek! En dan met eeuwenoude kastelen, ruige kust en gezellige stadjes.


www.visitwales.com
©iStock

Conwy ligt prachtig centraal in Wales met aan de ene kant de kust en de andere kant het nationaal park Snowdonia. Het UNESCO Werelderfgoed heeft een indrukwekkend 13e-eeuws kasteel, gezellige straatjes en dito pubs en is een goed vertrekpunt om de rest van Wales te ontdekken.


www.conwy.com
©iStock

Hier waan je je in de jaren 50 van de vorige eeuw: visserbootjes liggen op het droge, langs de kades vind je fish & chips shops en eeuwenoude pubs. Tegelijkertijd ritselt het van de hippe cafés en natuurlijk de lokale Tenby Brewery. Toch ga je hier vooral heen om eens een lange kustwandeling te maken.


www.visitpembrokeshire.com
©iStock

De vuurtoren uit 1845 moest de schepen beschermen tegen de vele rotsen in de smalle zeestraat. Nu is het een natuurpark met prachtige duinen, zoutmoerassen en wadden. En het is een waar paradijs voor vogelaars.


www.anglesey-history.co.uk
©iStock

Dit 11 mijl lange aquaduct werd in 1805 voltooid voor de scheepvaart. Nu is het niet alleen een beroemd monument om naar te kijken: je kunt er ook overheen lopen of er, misschien nog leuker, met een typische canal boat overheen varen. Prachtige uitzichten gegarandeerd!


www.pontcysyllte-aqueduct.co.uk
©iStock

Ga je voor herfstkleuren, ga dan naar Pont Fawr. Deze 17e-eeuwse brug over de River Conwy ligt in uitgestrekt natuurschoon met als cherry on the cake de prachtige wingerd op de cottage.


historypoints.org
©iStock

Waar kolen uit de grond werden gehaald en ijzererts werd gesmolten, is nu een fantastisch openluchtmuseum: waan je in de tijden van de Industriële Revolutie en ontdek het erfgoed van Wales.


www.visitblaenavon.co.uk
©iStock

Wales is een paradijs voor wandelaars: overal zijn paden en hikes uitgezet en je lijkt wel eindeloos door het spectaculaire landschap te kunnen zwerven. Iconisch is Offa's Dyke Path, langs de grens met Engeland.


www.nationaltrail.co.uk
©iStock

Midden in het Nationaal Park Snowdonia ligt de oude universiteitsstad Bangor. Indrukwekkend is de Garth Pier waar je op mooie avonden heerlijk kunt flaneren.


www.visitsnowdonia.info
©iStock

Cardiff, de hoofdstad van Wales is de laatste jaren uitgegroeid tot een cultureel centrum met goede musea, hippe restaurants en veel interessante moderne architectuur. Natuurlijk met een middeleeuws kasteel en gezellige kroegjes in de haven.


www.visitcardiff.com
©iStock

Ben je opeens aan de Côte d'Azur belandt? Nee, Portmeirion is de droom van architect Clough Williams-Ellis die hier zijn eigen mediterrane paradijsje schiep. Laat je hier verwennen in een van de hotels en restaurants.


portmeirion.wales

We gaan uitwaaien in een van de ruigste plekken van Groot Brittannië: Wales! We lopen Offa's Dyke Path, maken lange strandwandelingen, bezoeken industrieel erfgoed en genieten van cultuur in de hoofdstad. Een introductie in 10 foto's: dit smaakt naar meer... Maar vergeet je laarzen en je regenjas niet!