Weekendagenda

Sint, cinema & sing alongs

14 november 2019 14:01 Aangepast: 14 november 2019 15:02
Beeld © iStock

Komend weekend komt de pakjesboot op heel veel plaatsen in het land weer aan, kunnen we comics en cartoons zien, naar een chique winterfair of lekker smartlappen zingen.

Hij komt, hij komt!

Sinterklaas lijkt een steeds ingewikkelder feest te worden, maar gelukkig blijft het voor de kinderen gewoon hetzelfde: cadeautjes, Sint & Piet, gedichten en heel veel pepernoten. Komend weekend komt Sinterklaas in veel steden in Nederland aan. De nationale intocht vindt zaterdag plaats in Apeldoorn; hier komt de sint per stoomtrein aan! Op andere plekken komt de goedheiligman gewoon met zijn pakjesboot, zoals op zaterdag in Kampen, Den Haag/Scheveningen, Maastricht, Groningen en onder meer Rotterdam of op zondag in Utrecht, Den Bosch en Amsterdam.

Comics

In Rotterdam is het Cross Comix Festival begonnen met beroemde (internationale) tekenaars en auteurs, veel nieuwe comics, muziek, optredens en master classes. Dus, ben je fan en wil je bijvoorbeeld de makers van Kamagurka ontmoeten? Of is Emilio Guzman jouw favoriete comedian? Ga dan naar crosscomix.nl voor het programma en kaartjes.

Spirit of winter

Bij Paleis het Loo in Apeldoorn vindt komend weekend weer de Winterfair plaats, met 150 kraampjes met producten 'met een verhaal' voor huis en tuin, eten en drinken en natuurlijk kerstversiering. Verwacht duizenden lichtjes, vuurkorven, muziek, heerlijk hapjes, kooklessen en leren 'hoe het heurt' van butler Paul. En dat alles in een prachtige omgeving. spiritofwinter.nl.

Meezingen!

Biertjes drinken, op kroegentocht, meezingen en vooral Nederlandse muziek: dat is het Utrechtse Smartlappenfestival. In verschillende cafés in de binnenstad van Utrecht ontdek je nieuwe smartlappen of hoor je juist die liedjes van vroeger, in de bioscoop draait Ciske de Rat en in restaurants serveren ze speciale smartlappendiners. Voor het programma: www.smartlappenfestival.nl.

Kaboom!

Hét jaarlijkse festival voor cartoons viert dit jaar 100 jaar animatiefilm in Nederland met de eerste cartoon in 1919 voor een vliegshow. Dus dit jaar nóg meer films, van arthouse animatie tot tekenfilms voor kinderen, lezingen, voorstellingen en gezellige borrels. www.kaboomfestival.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore