Weekendagenda

Pop, paddenstoelen en pils

31 oktober 2019 14:14 Aangepast: 31 oktober 2019 15:12
Beeld © iStock

Pompoenen, paddenstoelen, bokbiertjes: door het hele land wordt de herfst gevierd. Komend weekend gaan we dineren in Deventer, dansen in Rotterdam, bier proeven in Alkmaar, paddenstoelen zoeken 's-Graveland en naar een herfstmarkt in Den Haag. Een beetje een culinair weekend, en dus heel lekker.

Smaak van Deventer

Het lekkerste wat Deventer en omgeving te bieden heeft, komt komend weekend samen in de Lebuïnuskerk in het centrum van de stad. Hier kun je de signature dishes van de beste restaurants proberen, laten lokale wijnhandelaren hun mooiste wijnen zien en komen de lekkerste hapjes uit de omgeving voorbij. Natuurlijk is er ook een uitgebreid muziekprogramma, met wederom vooral lokale musici. desmaakvandeventer.nl.

Paddenstoelen zoeken!

Bij Natuurmonumenten gaat het komend weekend alleen nog maar over paddenstoelen! Via www.natuurmonumenten.nl kun je de mooiste wandelingen in het hele land downloaden en zul je zeker paddenstoelen tegenkomen. Heb je een beetje hulp nodig met spotten? Schrijf je dan in voor een wandelingen met een boswachter, zoals in 's-Graveland en leer alles over paddenstoelen. 

Lokale biertjes proeven

Het streekbierfestival in Utrecht is in vijf jaar uitgegroeid tot een begrip. Een groot aantal cafés in de binnenstad heeft speciale biermenu's en met jouw eigen proefglas kun je alle verschillende, vooral herfstbiertjes proeven. Er zijn bijzondere pop-ups in de Sint-Janskerk en het Spoorwegmuseum. Voor alle brouwerijen en locaties: streekbierfestival.nl.

Een hele week pop

Popquiz, popmuziek, popprijs, popronde: vanaf 1 november staat Rotterdam tien dagen lang in het teken van pop. Op tientallen plekken in de stad treden bekende en minder bekende bands op die pop heel breed opvatten, van blues-invloeden tot drum & bass en daarom is er wel voor iedereen iets te vinden. Kijk op rotterdamsepopweek.popunie.nl voor het hele programma. 

Franse markt

Verlang jij ook altijd weer terug naar de leuke Franse marktjes in de vakantie? Met allerlei lekkere hapjes, drankjes en vooral heel veel sfeer... dat kan op Plein in Den Haag. Franse producten, bric-et-brac en chansons op de achtergrond: komend weekend waan je je als god in Frankrijk. www.lemariemarche.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore