Weekendagenda

Halloween, herfstfair & hoge daken

24 oktober 2019 12:30 Aangepast: 24 oktober 2019 14:55
Beeld © Nina Sondagh

We gaan griezelen op Halloweenfeesten, streekproducten proeven in Twente, naar het grootste kinderkunstfestival in Den Haag en Rotterdam verkennen vanaf de daken.

Halloween

Overgewaaid vanuit de Verenigde Staten wordt Halloween ook in Nederland steeds vaker en uitgebreider gevierd en niet alleen door kinderen. In het hele land zijn er grote feesten, zoals de Crazy Sexy Cool Halloween Party (de aftermovie van vorig jaar zie je hier), hebben bioscopen speciale horrornachten, zoals bij Pathé en kun je in allerlei (pret)parken 's nachts griezelen in de zogenaamde scary zones zoals bij The Villains V. Gelukkig zijn er ook allerlei minder spannende events voor kinderen georganiseerd, zoals de Spooky Days in Walibi.

Vintage Fair

Ben je echt een verzamelaar van curiosa en tweedehands? Dan is de Vintage & Collectors Fair in Maastricht komend weekend the place to be. Van speelgoed, glas, aardewerk, boeken, munten, kaarten, postzegels, fifties spullen en design: alles in het MECC met honderden standhouders uit Duitsland en de Benelux. www.bezoekmaastricht.nl.

Betoverend

De Betovering is hét internationale kunstfestival voor de jeugd (tot 12 jaar) met ruim 550 voorstellingen en workshops op wel 55 locaties in Den Haag. Er is veel theater en muziek, maar ook bijvoorbeeld een 'bumper ballet' met onbestuurbare botsauto's, de silent disco's van Daan Draait of een workshop druktechnieken. Voor het programma: www.debetovering.nl.

Landgoedfair

Een echte landgoedfair hoort plaats te vinden op het platteland en daarom is deze fair in Twente bij De Lutte zo bijzonder. Hier staan natuur, landschap en streekproducten centraal want werkelijk álle producten komen uit Twente. De fair is opgezet in een prachtig natuurgebied waar je zeker nu heel mooi kunt wandelen, je de schaapskudde kunt bewonderen en heel veel lekkere – Twentse – hapjes kunt proeven. www.landgoedtwentefair.nl.

Over de daken

Rotterdam heeft de meeste platte daken van Nederland, wel 18 miljoen m2. Om de bijzondere daken van de stad te verkennen neemt de Rotterdamse dakendiva, Esther Wienese, je mee op een dakentour naar plekken waar je normaal nooit zou komen en laat zij zien hoe al deze daken een rol kunnen spelen in de stad van de toekomst, voor bijvoorbeeld landbouw, opvang van regenwater of recreatie. Voor reserveringen: www.insiderotterdam.com.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore