Weekendagenda

Van zweefmolen tot cruiseschip

17 oktober 2019 13:30 Aangepast: 17 oktober 2019 15:04
Beeld © iStock

We gaan naar een ouderwetste kermis, design spotten in Eindhoven en wild op de Veluwe én we vieren dat Suriname 45 jaar onafhankelijk is!

Wilde weken

De Wilde Weken in Park Hoge Veluwe betekenen: wilde dieren spotten, wild spelen en wild doen. Dus om uit te razen, hup naar de Veluwe. Met deze kleurenpracht is het altijd de moeite waard, ook al spot je geen enkel dier. Vooral tijdens het Wilde Weken Festival, komend weekend, zijn er nog meer activiteiten gepland, zoals boogschieten, knutselen, een evenwichtsparcours en muziek. www.hogeveluwe.nl.

Oudhollandse kermis

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen staan ouderwetse zweefmolens, een carrousel, een poppenkast en kun je je toekomst laten voorspellen. Natuurlijk is de rest van het museum ook open en kun je bijvoorbeeld een aardrijkskundeles in de 19e eeuw volgen of je verkleden als een bewoner van Volendam rond 1900. Terug in de tijd in Enkhuizen: www.zuiderzeemuseum.nl.

Cruisen!

Ben je klaar met het natte, sombere weer? Waan je dan in zomerse sferen op het Cruise Event in Den Haag. Hier presenteren 55 rederijen hun reizen en cruiseschepen: van een zeilschip naar Griekse eilanden, op zoek naar het noorderlicht of met een Disney Cruise door het Caribische gebied. www.cruise-event.nl.

Dutch Design

Het grootste, spannendste en innovatiefste event van Nederland: Dutch Design Week laat Nederlands ontwerp in al zijn gedaanten zien. Maar vooral krijg je een indruk hoe de wereld er in de toekomst uit kan zien. Zo toont Renault de auto van de toekomst of krijg je een indruk hoe wij ons over een tijdje zullen kleden of hoe ons huis er uit zal zien. www.ddw.nl.

De Grote Suriname Tentoonstelling

Dit jaar vieren we 45 jaar Surinaamse onafhankelijkheid met een grote tentoonstelling in de Nieuwe Kerk. Je wordt op reis genomen door de geschiedenis van het land, de verschillende volkeren en culturen, de koloniale periode en slavernij en natuurlijk het Suriname van nu. Tegelijkertijd is er een tentoonstelling over Suriname voor kinderen in het Tropenmuseum en bij Museum van Loon over de band met Suriname en de WIC.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore