Ga naar de inhoud
Reizen

De spannendste herfstuitstapjes

Beeld © iStock

Het is de komende twee weken weer herfstvakantie en we gaan er met de kinderen op uit: paddenstoelen zoeken op de Utrechtse Heuvelrug, duelleren met ridders in Gelderland of op zoek naar de Romeinen in Limburg. Vijf spannende uitstapjes die je niet wilt missen.

Romeinen in Limburg

Komend weekend vinden de Nationale Archeologiedagen plaats en daarom gaan wij naar Zuid-Limburg. Hier vind je namelijk de mooiste resten van de Romeinen. Tussen Maastricht en Heerlen loopt de Via Belgica, een Romeinse weg. Langs deze weg en in de steden vind je tientallen plekken waar je oog in oog met Romeinen komt te staan. Zeker met de AR-app, waarmee je door een Romeinse villa wandelt. Trek je wandelschoenen aan en treed in de voetsporen van de Romeinen. 

Sprookjes in Arnhem

Ben je weg van sprookjes? Of heb je altijd al in zo'n mooie prinsessenjurk willen lopen? Arnhem staat deze herfstvakantie in het teken van sprookjes. Met theater, muziek, modeshows, tentoonstellingen, dansworkshops en een kinderkookcafé kun je je lol op. Ga daarom een weekendje naar Arnhem met zijn prachtige bossen, de rivier en natuurlijk veel sprookjesachtige evenementen. www.sprookjesfestival.nl.

Middeleeuwse taferelen in Gelderland

Gelderland is de provincie van de kastelen: Hernen, Cannenburch, Ammersoyen, Doorwerth. Allemaal even mooi, imposant, spannend en in de herfstvakantie zijn festiviteiten gepland voor kinderen met de middeleeuwen als thema. Er zijn speciale rondleidingen, ridderspelen, pijl- en boogschieten, zwaardvechten en natuurlijk jonkvrouwen. Kijk op Gelderse Landschappen & Kastelen wat er allemaal gaande is. 

Beleef de Utrechtse Heuvelrug

Het is Beleefweek in Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug en dat betekent kabouters zoeken, schapen hoeden, speuren naar paddenstoelen en stoere workshops. Heb je genoeg buitenlucht gehad, ga dan naar Kasteel Groeneveld en bezoek de fantastische tentoonstelling over De Fabeltjeskrant. Voor kabouters in Woudenberg en paddenstoelen op de Amerongse Berg tot een waterlinie wandeltocht langs de forten van Utrecht: www.np-utrechtseheuvelrug.nl.

Nacht van de nacht

In het laatste weekend van de herfstvakantie is het Nacht van de Nacht: door heel Nederland proberen we het weer echt donker te krijgen. Straatlantaarns gaan uit, bedrijven doven hun lichten en we gaan weer eens sterren te zien krijgen. Overal zijn activiteiten georganiseerd, zoals spannende wandelingen, donkere tochten door kastelen, kijken naar sterren of zelfs een vuurtoren beklimmen. Zeker de moeite waard om eens lang voor op te blijven. Voor het hele programma: www.nachtvandenacht.nl.