Weekendagenda

Kinderboekenweek, wijn & wonen

03 oktober 2019 11:52 Aangepast: 04 oktober 2019 10:53

Komend weekend gaan we in het hele land bibliotheken, scholen en theaters af voor de Kinderboekenweek, vieren we in Den Haag de Museumnacht en gaan we wijn in Groningen en de herfst in Zuylen proeven. Het hele land door!

Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek begint weer en door het hele land zijn evenementen gepland rondom het kinderboek. Natuurlijk is er een kinderboekenweekgeschenk, Haaientanden genaamd, dat je krijgt bij aankoop van een boek. Nog leuker is om zelf het boekje te vinden: in de bibliotheken zijn speurtochten uitgezet naar dit boekje mét een zakje echte haaientanden! Kijk voor alle evenementen bij jou in de buurt op: www.kinderboekenweek.nl.

Herfst in de slottuinen

In de prachtige tuinen van Slot Zuylen is een herfstfestival georganiseerd speciaal voor tuinliefhebbers met allerlei kraampjes waar je dingen voor huis en tuin kunt krijgen en natuurlijk groenten en fruit uit de moestuin van het kasteel. Wil je het slot vanbinnen bekijken, dan is er ieder halfuur een rondleiding over De Kasteelvrouwen van Zuylen. www.slotzuylen.nl.

Museumnacht

Altijd al willen dansen tussen oude meesters, een fotoshoot willen doen in historische kostuums, rolschaatsend door het stadhuis of het depot van het museum in? Dat kan allemaal tijdens de Museumnacht Den Haag. Hier doen alle 47 musea van de stad mee met veel muziek, dans en natuurlijk kunst! Kijk op www.museumnachtdenhaag.nl voor het hele programma. 

Wijnfestival

Wat is er niet mooier dan de mooiste wijn proeven in de mooiste kerk van Groningen ... komend weekend laten tientallen importeurs en wijnhandelaren hun beste waren proeven met natuurlijk muziek, hapjes en workshops. www.wijnfestival-groningen.nl.

Dé woonbeurs

Of je nou wilt verbouwen, een nieuwe badkamer nodig hebt of een bank? Op de TV Woon & Design Beurs vind je alles voor in en rond het huis. Van een masterclass groene planten in huis tot tips van een van de stylisten van de beurs, door je in te schrijven voor een van de vele workshops, maak jij je huis weer helemaal up to date. www.vtwonen.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore