Weekendagenda

Films, food & feesten

26 september 2019 15:00 Aangepast: 26 september 2019 16:15
Beeld © iStock

Het Nederlands Film Festival begint weer in Utrecht; de laatste foodfestivals in de openlucht van dit jaar worden afgewisseld door Oktoberfesten en we gaan vliegeren op het Scheveningse strand.

Nederlands Film Festival

In Utrecht begint komend weekend het Nederlands Film Festival. Dit grootste filmfestival van Nederland toont de nieuwste films. Je kunt naar premières, lezingen en masterclasses van beroemde regisseurs en acteurs. Er zijn speciale kinderprogramma's (de Fabeltjeskrant is weer helemaal terug van weggeweest!), een pop-up bioscoop op Utrecht CS, en veel films van debutanten. www.filmfestival.nl.

Oktoberfesten

In het laatste weekend van september beginnen traditiegetrouw in Nederland de oktoberfesten. Op dorpspleinen, in stadsparken of weilanden worden grote tenten opgezet en wordt er aan lange tafels gezongen, gegeten, gedanst en vooral heel veel bier uit hele grote pullen gedronken. Voor een mooi overzicht van oktoberfesten bij jou in de buurt: www.oktoberfestfan.nl. Op 5 oktober kun je naar de IJsselhallen in Zwolle voor het Dutch Oktoberfest met muziek, mädeln, lederhosen en wederom: veel bier.

Vliegeren!

Twee dagen lang is het Scheveningse strand een groot vliegerparadijs. Je kunt er kijken naar bijzonder vliegers en wedstrijden, maar ook meedoen aan workshops stuntvliegeren of leren hoe je je eigen vlieger maakt. Er komen teams uit de hele wereld naar Scheveningen om aan allerlei competities mee te doen, van octopusvliegers tot de beste stunts. vliegerfeestscheveningen.nl.

24 uur Verkadefabriek

Den Bosch viert vierentwintig uur lang onafgebroken feest. Er is een dansmarathon met Conny Janssen Danst, een comedy club met Javier Guzman, verschillende toneelgezelschappen die de hele nacht doorspelen, natuurlijk heel veel goede muziek en – als je even moe bent – een ligbioscoop. Zondag begint met een mini-foodfestival voor de kinderen en gaat het feest gewoon weer door. www.verkadefabriek.nl.

Foodfestivals

Het foodfestivalseizoen begint langzaam ten einde te lopen. In dit laatste weekend van september zijn er nog een paar leuke festivals, zoals het Gin & Beer Fest in Breda, het Hippe Happen Festival in Rosmalen of het foodtruckfestival Toost in Hellevoetsluis. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore