Weekendagenda

Ruimen, rennen & herdenken

19 september 2019 14:14 Aangepast: 19 september 2019 19:05
Beeld © iStock

Komend weekend halen we een bezem door onze bossen, stranden en steden, kunnen we naar het Tina Festival in Duinrell of de Slag om Arnhem herdenken.

World Cleanup Day

Zaterdag is het World Cleanup Day en gaan duizenden mensen de straat op, de parken en bossen in of naar het strand om rommel op te ruimen. Je kunt hier heel makkelijk aan meedoen, door bijvoorbeeld zelf, met je gezin, een actie te starten of je aan te sluiten bij een van de vele bestaande acties bij jou in de buurt. Op www.worldcleanupday.nl kun je zien wat er zoal gaande is. Maak jij je ook zo'n zorgen om al het plastic dat overal is? Kijk dan ook op Plastic Soup Foundation en zie wat je kunt doen.

Tina Festival

Het Tina Festival is echt een festival voor meisjes, met optredens van bekende artiesten en vloggers, de leukste winkeltjes, allerlei workshops en natuurlijk alle attracties in Duinrell. Het thema is onderwaterwereld, dus verkleden mag! En ook voor volwassenen is er voldoende te beleven. Voor kaartjes: www.tinafestival.nl.

Een brug te ver

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Hier werd een felle strijd geleverd door de geallieerden om de bruggen over de Rijn – vandaar ook de naam van de beroemde film: A bridge too far. In totaal waren er meer dan 18000 doden, gewonden en vermisten te betreuren. Om al deze slachtoffers te eren zijn er in Arnhem en omgeving tientallen herdenkingen, evenementen, fly-overs en optochten georganiseerd. Voor het programma: www.airborne-herdenkingen.nl.

Van Dam tot Dam

Misschien wel de beroemdste hardloopwedstrijd van Nederland: de Dam tot Damloop, van Amsterdam naar Zaandam. Er doen duizenden lopers mee, van heel oud tot heel jong en van heel kort tot wel 10 Engelse mijl - ruim 16 kilometer. De inschrijving is al gesloten maar op www.damloop.nl kun je nog voldoende kaartjes vinden en zelfs als je niet wilt lopen, is het komend weekend in Zaanstad een groot feest – ook voor kinderen. www.damloop.nl.

Voor Foodies

Echte Arabische sferen? Ga naar Rotterdam en waan je op de grote markt van Marrakech: het Museumpark is omgetoverd tot een groot foodcourt met lezingen, muziek, workshops en heel veel heerlijke eettentjes. djemaaelfnarotterdam.nl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore