Weekendagenda

Piraten, kaas en jazz

29 augustus 2019 14:33
Beeld © iStock

Van piraten op een 17e-eeuws schip tot jazz in Haagse grachtjes en een echte kinderkaasmarkt in Alkmaar. Er is veel te doen dit weekend, zeker met de kinderen.

Piratendag

In de werf van het 17e-eeuwse schip de Batavia wemelt het komend weekend van de piraten. Je kunt kanon schieten, schatkaarten maken en bij de werf kijken naar zeilmakers en hoe touwen worden geslagen. En als je uitgespeeld bent, kun je met je ouders meteen even een nieuwe outfit aanpassen in het naastgelegen outletdorp Bataviastad! www.batavialand.nl.

Culinesse

Langs het water bij Rotterdam-Nesselande kun je op Culinesse genieten van de lekkerste hapjes van de beste restaurants uit de omgeving. Tijdens het culifestival treden beroemde artiesten op als Waylon, Guus Meeuwis, Bløf en veel meer. Er zijn alleen nog kaartjes voor vrijdag, dus wees er snel bij of kijk op ticketswap. www.culinesse.nl.

Kinderkaasmarkt

Een paar weekends per jaar is er in Alkmaar een speciale kinderkaasmarkt. Hier zijn ouders verboden en wordt alles over de kaasmarkt voor kinderen van 6-12 jaar uitgelegd. Het leukste is misschien wel dat je zélf op de kaasweegschaal kan. www.kaasmarkt.nl.

Festival Bruis

Komend weekend wordt in Maastricht het culturele seizoen gepresenteerd. Er is een culturele route uitgezet door de stad waar je kunst, theater en zang zult tegenkomen, onderweg laten amateurverenigingen zien wat ze kunnen. Met een pop-uprestaurant en foodtrucks op het festivalterrein belooft het een mooi evenement te worden. Voor het programma: www.bruismaastricht.nl.

Jazz in de gracht

De stad staat er niet om bekend, maar ook Den Haag heeft grachten en komend weekend staan die in het teken van jazz. Muzikanten op bootjes, pontons met bands – van lokale jazz en funk tot landelijk bekende bands als Raad van Toezicht en Wicked Jazz Sounds - en natuurlijk allerlei foodtrucks en gezellige terrasjes. www.jazzindegracht.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore