Weekendagenda

Hippies, bier en beestjes

15 augustus 2019 12:11 Aangepast: 15 augustus 2019 13:12
Beeld © iStock

Het weer is dan wel wat slechter, maar dat maakt het weekend niet minder 'warm': we gaan namelijk naar feestelijke festivals, eten tussen de beesten en kijken naar mooie films en schattige autootjes.

Food tussen de dieren

In Amersfoort vindt komend weekend wel een heel bijzonder foodfestival plaats: het Foodfestival in de dierentuin. In het mooie park staan foodtrucks verspreid en overal medewerkers van de dierentuin die je graag rondleiden en dingen over de dieren aan je vertellen. Er is een kinderdisco en een Ibizamarkt, maar vooral heel veel heel lekker eten. Voor informatie: dierenparkamersfoort.nl.

Gulpener Bierfeesten

In het zuiden van het land ligt het dorpje Gulpen, langs de rivier de Gulp, waar Gulpener bier wordt gebrouwen en een keer per jaar de oogst wordt gevierd met, natuurlijk, de Gulpener bierfeesten. Hier wordt bier geschonken uit échte glazen, een brunchbuffet georganiseerd, verschillende beroemde en minder beroemde artiesten treden er op en als klap of de vuurpijl vindt hier zaterdag het Wereldkampioenschap Bierkratrace plaats. www.gulpenerbierfeesten.nl.

De Noorderzon

Helemaal aan de andere kant van het land, in Groningen, wordt het einde van de zomer gevierd met internationaal theater, kunst en een groot gratis zomerfeest! De komende 11 dagen bezoeken zo'n 135.000 mensen Groningen en er is zoveel te zien en te horen dat er echt voor iedereen wel wat te doen is, van jong tot oud, van klassiek tot hedendaags. www.noorderzon.nl.

Wereldfilms

World Cinema in Amsterdam laat de mooiste en beste films uit Afrika, Latijns-Amerika en het Caribische gebied zien en vanwege het tienjarig bestaan is er dit jaar een uitgebreid kinderprogramma. Het festival speelt zich af rondom het Leidseplein en in de Pijp waar op het Marie Heinekenplein een openluchtbioscoop is opgezet. Voor kaartjes: worldcinemaamsterdam.nl.

Dwergautootjes

Dacht je dat die kleine stadsautootjes iets van deze eeuw waren? Nee hoor, ook vlak na de oorlog bedachten verschillende automerken oplossingen voor het vervoer in de steden en die leidden vaak tot hele inventieve oplossingen. Niet heel praktisch, blijkt nu, anders hadden ze de straten nog wel bevolkt. Hoewel, je in nieuwe microcars, zoals de Birò toch wel iets herkent. In het allermooiste automuseum ter wereld is nu een speciale tentoonstelling over deze schattige wagentjes: www.louwmanmuseum.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore