Reizen & uitjes

Wadden en Weerribben

09 augustus 2019 05:30 Aangepast: 09 augustus 2019 07:05
Beeld © iStock

We gaan naar een varend festival, een geheime tuin zoeken in Rotterdam, nachtelijke avonturen beleven in de Weerribben en kijken hoe het er in de steentijd uizag.

Op zoek naar de horizon

Een muziekfestival dat zich uitstrekt over vier Waddeneilanden... Dat is redelijk uniek. Maar al enkele jaren kun je genieten van de Horizontoer: een aantal oude platbodems varen vol met muzikanten de Wadden af om op de eilanden muziek te maken. Natuurlijk kun je als je op Texel, Terschelling, Ameland of Vlieland luisteren naar leuke, gratis, concerten (voor de line up, klik hier), maar nog mooier is om op historische zeilschepen mee te varen met de musici en organisatoren: meer achter de schermen kun je niet komen. Voor meer informatie: www.horizontoer.nl

Dag van het hunebed

De Dag van het Hunebed zou eigenlijk ook wel de Dag van het stenen tijdperk genoemd kunnen worden, want in het Hunebedcentrum in Borger lijkt het alsof je in de prehistorie bent beland. In het Oertijdpark zie je hoe men toen leefde, waartoe hunebedden dienden, je leert wildplukken en ziet wat er vroeger werd gegeten. www.drentslandschap.nl.

Reizen in luxe

Al 100 jaar fotografeert de KLM zijn passagiers en bij het Stadsarchief Amsterdam kun je prachtig de ontwikkeling van passagier van de jaren '20 tot nu zien. Beroemde fotografen als Maria Austria en Paul Huf werkten hieraan mee. Het is een beetje nostalgisch, want iedereen zou wel weer terug willen gaan naar de tijd dat je zó werd verwend tijdens je vlucht. www.amsterdam.nl

De Geheime Tuin

In de stedelijke jungle van Rotterdam vind je als je goed zoekt nog wel iets van groen en in een van deze oases wordt jaarlijks De Geheime Tuin georganiseerd. Dit jaar is het in Weelde, een soort enorme groenstrook tussen havens en loodsen, waar kunst, muziek, performance en natuurlijk lekkere hapjes de rust in deze tuin aangenaam verstoren. Misschien is het een tikkeltje alternatief, maar dit is tegelijkertijd je kans om deze prachtige tuin vanbinnen te bekijken. Je hoeft geen kaartjes te kopen, tenzij je aanstaand weekend naar de closing party wilt. www.ontdekdegeheimetuin.com.

Weerribben by Night

Tijdens de nachttochten van Staatsbosbeheer door de Weerribben zul je merken dat als het donker valt en je bijna niets meer ziet, het leven in het natuurgebied niet ophoudt. Echt een spannende tocht, zeker voor de kinderen, die allemaal mee mogen (maar wel pas tegen 11-en weer thuis zullen zijn). Voor kaartjes: www.staatsbosbeheer.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore