Weekendagenda

Pride, bootjes en boeken

01 augustus 2019 12:13 Aangepast: 01 augustus 2019 13:55
Beeld © Pride Amsterdam

Dit weekend gaan we het water op, of het nou op de Amsterdamse grachten, de Friese wateren of de Zeeuwse vissersboten is. Toch meer een landrot? Ook dan is er genoeg leuks te beleven!

Sneekweek

Vrijdag barst het grootste feest van Friesland los: Sneekweek. Met een grote vlootschouw wordt de week geopend, daarna volgen allerlei zeilwedstrijden, met als klap op de vuurpijl het spectaculaire skûstjesilen. Dus, houd je van bootjes? En een gezellig biertje in het mooie Sneek? Dan moet je komende week naar Friesland. www.sneek.nl.

Deventer boekenstad

De grootste boekenmarkt van Europa vind een keer per jaar plaats in Deventer: 180 kramen gevuld met de mooiste leeswaar, van tweedehands strips tot zeldzame eerste drukken van boekhandelaren en antiquaren uit heel Europa. De markt wordt op zaterdag ingeleid door het vermaarde Tuinfeest waar poëzie centraal staat, met wel 30 dichters die voordragen uit eigen werk. www.deventerboekenmarkt.nl.

Pride!

Een tentoonstelling in het Rijksmuseum, een rondleiding door Artis, films in Noord en op het Marcatorplein en natuurlijk de beroemde Canal Parade. In Amsterdam wordt vrijheid en liefde voor iedereen gevierd met natuurlijk overal streetparty's, op bijvoorbeeld de Dam en het Rembrandtplein, en natuurlijk in de cafés en clubs. Pride.amsterdam.

Visserijfeesten

Al sinds 1953 worden in Breskens de visserijdagen uitgebreid gevierd. Er is een braderie, kermis, rommelmarkt, allerlei optredens, demonstraties garnalenpellen of modelboten maken en natuurlijk allerlei leuke dingen voor de kinderen, van springkussen tot schminken. www.visserijfeesten.com.

Crazy, sexy, cool

Crazy, sexy en cool dat is dit festival in Zuidpark in Rotterdam zeker. Er heerst een soort carnavaleske sfeer door de feestelijk aankleding, verklede mensen en meeslepende muziek uit de Nederlandse urban & house scene. Echt een festival als je eens even lekker los wil gaan! www.crazysexycoolfestival.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`