5 x last minute-vakanties

Met de noorderzon

01 augustus 2019 16:41 Aangepast: 02 augustus 2019 12:00
Beeld © iStock

De vakantie is nog niet voorbij! Wil je nog even luieren op een mooi strand of juist op avontuur in een verre stad? Er zijn nog voldoende last minutes die de moeite waard zijn om alsnog voor de achtertuin uit te komen.

Island hopping

Griekenland is weer helemaal terug van weggeweest als vakantiebestemming. Eilanden als Kreta of Korfoe zijn bijzonder populair. Maar de kleinere eilandjes worden minder bezocht door toeristen en zijn vaak veel mooier. Vooral Santorini is wel heel speciaal – men zegt dat hier de verdronken stad Atlantis moet liggen – met zijn steile rotsen waartegen spierwitte huisjes zijn gebouwd met prachtig uitzicht over de zee. Ook naar Santorini – en vele andere Griekse eilanden – kun je nu nog makkelijk en zelfs goedkoop naartoe: www.vakantiediscounter.nl.

Op avontuur!

Bij een vakantie gaat het vaak om eens iets nieuws te zien, te ruiken of te proeven. Wil je echt iets anders, ga dan naar het exotisch Marrakech: zwerf door de soek en verbaas je over de vele kruiden, maak een dagtochtje door de woestijn en bezoek een oase en slaap in een prachtig stadspaleis in het oude centrum en probeer vooral het stoofvlees uit de tajine. Voor op het laatste moment iets heel anders: www.d-reizen.nl.

Naar de fjorden

Een reis door Noorwegen staat op veel lijstjes, maar het prijskaartje dat aan een vakantie door Scandinavië hangt, is vaak niet misselijk. Gelukkig zijn er last-minute vaak fantastische aanbiedingen, zoals een cruise door de Noorse fjorden. Vanaf het water zijn de fjorden eigenlijk het allermooiste en je krijgt ook nog de kans om uit te stappen en zelfs een mooie wandeling te maken. Kijk op www.lastminute-cruisetravel.nl voor een betaalbare cruise naar Noorwegen of andere bestemmingen met soms wel 65% korting.

Rent a tent

Lekker met het hele gezin kamperen zonder alle heisa en voorbereidingen? Huur dan een tent met alles erop en eraan want dan kun je nog echt eens op het laatste moment beslissen. Je springt gewoon in de auto en rijdt naar de camping waar alles voor je klaar staat, bijvoorbeeld in de Dordogne. www.rent-a-tent.nl.

Actief op pad

Ben je zo'n actieve vakantieganger, maar heb je nog niets gepland? Ga dan georganiseerd wandelen of fietsen, bijvoorbeeld een fietsvakantie langs de krijtrotsen in Kent of een wandelvakantie langs de Eiffel. Alles is voor je geregeld, er gaat een reisleider met je mee en het is ideaal als je in je eentje nog even lekker weg wilt. Kijk op www.aktivatours.nl voor alle last minutes. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore