Reizen

De mooiste pretparken van Europa

25 juli 2019 22:30 Aangepast: 26 juli 2019 11:41
Beeld © iStock

Op je kop in de achtbaan, lekker plonzen in een waterpark of nieuwe werelden ontdekken in een avonturenland. Europa barst van de prachtige pretparken! Je kan er een tussenstop van maken, een uitstapje of zelfs de hoofdbestemming: je verveelt je hier geen moment, of je nou 8 of 88 bent.

De nummer 1!

Europa Park, in Zuid-Duitsland, is het grootste pretpark van Duitsland. Je reist via allerlei spannende attracties zoals een virtual-reality-achtbaan door de Alpen of raften door Noorse fjorden door heel Europa. Leerzaam, leuk, gezellig en veel nieuwe attracties. www.europapark.de.

De aller-, allermooiste!

Als Fransen ergens goed in zijn, is het wel het maken van een spectacle. En bij Puy du Fou hebben ze het tot een kunst verheven. Hier geen grote achtbanen, maar een nagebouwd Romeins theater waar echte paardenrennen worden getoond of een vuurspuwende draak die een Vikingschip aanvalt... in één woord spectaculair! www.puydufou.com.

Hollands glorie

Van Python tot Piraña: wist je dat 94% van alle Nederlanders ten minste één keer naar de Efteling is geweest? Eigenlijk behoeft de Efteling dus geen nadere uitleg behalve dat je het Sprookjesbos echt niet moet overslaan, want ieder jaar komen er weer nieuwe sprookjes bij. www.efteling.com.

Voor de kleintjes

Wiki de Viking, Maya de Bij en Kapitein Haak: je komt ze allemaal tegen in Plopsaland aan de Belgische kust. Tot eind juli geven Samson & Gert zomershows en er is een nieuwe K3-rollerskate achtbaan. Ideaal als je een dagje niet naar het strand wilt. www.plopsalanddepanne.be.

De wereld rond

Net over de grens bij Keulen ligt Phantasialand, misschien wel het spannendste pretpark van Europa met fantastische shows, ijzingwekkende achtbanen, zoals de Taron, en de langste VR-achtbaan ter wereld. www.phantasialand.de.

De enige echte

Waarschijnlijk heeft iedereen vroeger wel met Lego gespeeld en wat is er dan leuker om tijdens een vakantie in Denemarken een bezoekje te brengen aan Legoland. Hier is echt alles gemaakt van Lego, van de karretjes in de achtbaan tot hele dorpen en ook de frites hebben de vorm van een legoblokje. Je kunt zelfs logeren in een kasteel helemaal gebouwd van Lego! www.legoland.dk.

Striphelden

Altijd al eens het onoverwinnelijke dorp van Asterix en Obelix willen bezoeken? Dat kan, onder de rook van Parijs, want hier kun je hun avonturen herbeleven met shows, parades en achtbanen en al jouw striphelden in levenden lijve ontmoeten. www.parcasterix.fr.

Onmisbaar

De moeder der pretparken is toch wel Disneyland en het park in Frankrijk doet niet onder voor die in de Verenigde Staten. Vanwege de film staat het pretpark nu in het teken van The Lion King, maar ook alle andere Disney-figuren kom je hier zeker tegen. www.disneylandparis.com.

Ultieme verkoeling

Het grootste waterpark van Europa ligt net buiten Benidorm aan de Spaanse Costa Brava. Hier niet alleen golfslagbaden, kinderbaden en hoge duikplanken maar vooral veel glijbanen, van hele lange (de Cyclon is 200 meter lang) tot beangstigende steile (in de Verti-Go glijd je met bijna 100 km/u bijna 33 meter recht naar beneden!). www.aqualandia.net.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore