Weekendagenda

In de open lucht

25 juli 2019 13:49 Aangepast: 25 juli 2019 14:49
Beeld © iStock

De zomer is nu echt losgebarsten en dat vieren we natuurlijk in de buitenlucht. De komende weekends genieten we van zwoele zomeravonden en van film, theater en muziek onder de blote hemel.

City Sounds

Voor het eerst in jaren vinden er in Amsterdam weer grote openluchtconcerten plaats en wel op het NDSM-terrein. Hier is een echte festivalsfeer gecreëerd met foodtrucks, een voorprogramma en de zon die ondergaat in het water. De artiesten zijn ook niet mis: Jessie J, James Bay en Thirty Seconds to Mars treden er op. Voor het programma en kaartjes: citysounds.nl.

Pleinbioscoop

De bioscoop is weer helemaal terug van weggeweest: filmfestivals trekken hordes mensen en filmhuizen doen goede zaken. In het verlengde hiervan zie je dat er in de zomer steeds meer openluchtfilms worden getoond. Zo heb je al een tijdje Pluk de Nacht, dat in Utrecht begint, in Amsterdam plaatsheeft op het dak van Canvas of op het Stenen Hoofd en eindigt in de Bommelerwaard. Vanaf 7 augustus kun je ook in het Museumpark in Rotterdam terecht waar je met duizenden mensen naar de nieuwste films of naar klassiekers kunt kijken. Voor het uitgebreide programma: pleinbioscooprotterdam.nl. Ook in Haarlem, Den Haag of Apeldoorn kun je onder een sterrenhemel naar prachtige films kijken. 

In het bos

In de omgeving van Amsterdam is het Bostheater een begrip: ieder jaar wordt hier de hele zomer lang een theaterstuk opgevoerd en dit jaar is het De Drie Musketiers. Overdag is er plek voor jeugdtoneel en komend weekend vindt het Bostheater Festival plaats waar jonge toneelmakers de kans krijgen zich aan het grote publiek te tonen. Naast het bostheater kun je ook bij jou in de buurt naar allerlei optredens in de openlucht. Zo kun je van Soest tot Valkenburg in open air van theater en muziek genieten. Kijk op www.openluchttheaters.nl voor de verschillende theaters. 

Caprera

Caprera, bij het Kopje van Bloemendaal, neemt een bijzondere plek in onder de openluchttheaters. Boven op een duin is plaats gemaakt voor een enorm theater (meer dan 1100 zitplaatsen) en Caprera trekt daardoor de echt gróte sterren, zoals Di-rect, Nick & Simon of Frank Boeien en sinds dit jaar treden bijzondere duo's op, zoals Nielson en Maan of Roxanne Hazes en Alain Clark. Meer mensen weten dit, dus wees er snel bij, want veel voorstellingen zijn nu al uitverkocht. 

Voor de kids

Er zijn ook openluchttheaters die zich alleen maar op kinder- en jeugdtheater richten, zoals openluchttheater Overloon in Overloon of de Pinkenberg in Velp. Vooral tijdens de schoolvakanties is er bijna iedere dag wel iets leuks te zien, van circus tot voorlezen en toneel. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore