Weekendagenda

Kermis, kaarten en muziek aan de kade

18 juli 2019 10:10 Aangepast: 18 juli 2019 12:28
Beeld © iStock

Het is een weekend vol met muziek, dus wie zin heeft om te dansen (of gewoon lekker te luisteren) komt goed aan zijn trekken. Net als kinderen die van knutselen houden en fanatieke kermisklanten.

Muziek op de kade

De Kadeconcerten in de prachtige Weerdsluis in Utrecht zijn in korte tijd een begrip geworden. Vanaf de kade of een bootje kun je naar muziek luisteren. Op zaterdag voert jazz de hoofdtoon – met onder meer de negenkoppige band De Raad van Toezicht – en op zondag klinken er klassieke klanken. Voor tijden en het programma: www.culturelezondagen.nl.

Op de kaart!

We kennen natuurlijk de grote meesters uit de Gouden Eeuw, zoals Rembrandt of Vermeer, maar wist je dat Nederland toen het wereldwijde centrum van cartografie was? Dat zie je vooral terug als je het Paleis op de Dam in Amsterdam bezoekt. De marmeren wereldkaarten in de Burgerzaal zijn de grootste ter wereld. Nu zijn hier de mooiste en belangrijkste kaarten en atlassen uit de 17e en 18e eeuw tentoongesteld. Voor kinderen is er een spannende speurtocht door het paleis ontwikkeld. www.paleisamsterdam.nl.

De kermis is in de stad

Met 3,5 km lengte en honderden attracties is de Tilburgse kermis de grootste van de Benelux. In Tilburg is het daarom vanaf vrijdag 10 dagen feest, met optredens, een Tirolerdorp, circus en natuurlijk een bierhal. Vanzelfsprekend zijn er botsauto's en een reuzenrad maar ook evenementen als Holy Pink (op Roze Maandag) of de Kermisrun. Kijk voor het programma op: detilburgsekermis.nl.

Kids University

Komend weekend opent de TU Delft weer haar deuren voor de jeugd. Vanaf 7 jaar kun je workshops volgens om bijvoorbeeld een 'zonnebeestje' te maken dat ook echt loopt (als de zon schijnt tenminste) of leer hoe je met dijken bouwen het water – in het klein – kunt tegenhouden. Voor alle workshops: www.tudelft.nl.

Summer Sounds

De hele zomer lang zijn er in Enschede muziekavonden: van salsa en Nederlandstalig tot r&b (komend weekend) en pop. Meezingen en dansen op de Oude Markt van Enschede: www.uitinenschede.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore