Weekendagenda

Bijen en blote voeten

11 juli 2019 15:03
Beeld © iStock

Het wordt steeds duidelijker hoe belangrijk bijen zijn voor de natuur. Tijdens de Landelijke Imkerdagen kun je die belangrijke bezige beestjes van dichtbij bekijken. Daarnaast gaan we op blote voeten de natuur in en of verkennen we ons land vanuit de lucht!

Up and away!!

Altijd al eens Nederland vanboven willen zien? In Staphorst kan dat komende vrijdag: 35 heteluchtballonnen in alle vormen en maten stijgen hier op en jij kunt mee – zelfs 's avonds. Liever een helikoptervluchtje maken? Ook dat kan! En op de grond staan foodtrucks, een kinderspeeltuin en springkussens voor je klaar. www.balloonfair-staphorst.nl.

Op blote voeten

Voor het grootste blotevoetenpad van de Benelux moet je naar Brunssum. Van een spannende hindernisbaan tot een watertrap of doolhof, zolang je je schoenen maar uit laat. Nu denk je misschien dat het alleen voor de kinderen is, maar voor volwassenen zijn er modderbanen en onthaastingscirkels. Let er wel op dat je een handdoek meeneemt, want je wordt tot je knieën nat en vies! blotevoetenpark.nl.

Bezige bijtjes

Dat tegenwoordig de bermen en perken vol met wilde bloemen staan, is te danken aan de grotere aandacht voor de bijen. Zij hebben de nectar uit de bloemen nodig om honing te maken. En deze honing wordt weer door imkers uit de bijenkorven gehaald. Hoe het allemaal werkt, leer je tijdens Landelijke Imkerijdag waaraan meer dan 250 imkers meedoen! www.bijenhouders.nl.

Kastelen in Zandvoort

Tijdens het Europees Kampioenschap Zandsculpturen zullen kunstenaars uit zes verschillende landen de mooiste zandsculpturen maken. Tot 14 juli kun je de kunstenaars nog aan het werk zien op verschillende plekken in Zandvoort. De kunstwerken blijven tot oktober staan. Voor de locaties: www.zandsculpturenroute.nl.

Een beetje alternatief...

Festival Hongerige Wolf is misschien wel het leukste festival van Nederland: ver in het noorden van Groningen kom je geen indrukwekkende line-up tegen, maar ontdek je nieuwe muziek en verrassend theater, geniet je van de uitgestrektheid van het landschap en kun je tot de vroege uurtjes dansen in de danssilo. Zet je tentje op of logeer bij een van de bewoners van Hongerige Wolf – ja, zo heet het dorpje echt – en maak er een fantastisch weekend van. Zaterdag en zondag is er een uitgebreid kinderprogramma. Voor mee informatie: www.festivalhongerigewolf.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`