Weekendagenda

Kersen, zonnebloemen en festivals

04 juli 2019 14:12 Aangepast: 05 juli 2019 11:16
Beeld © iStock

Het is bijna weekend en er is genoeg leuks te doen! We gaan kersen plukken, zonnebloemen bewonderen en zijn er allerlei festivals, van oer-Rotterdams tot theater en lekker eten.

Cultuur over het IJ

Theater, muziek, dans en heel veel eten in een industriële omgeving: dat is het Over het IJ Festival in Amsterdam-Noord. Hier treden bekende gezelschappen als Orkater en Zuidelijk Toneel zij aan zij op met opkomende muzikanten en kunstenaars. Een bont programma met als overkoepelende thema's: hedendaagse cultuur én gezelligheid. overhetij.nl.

Voor en door Rotterdammers

Alles wat typisch Rotterdams wordt geacht, kom je op Rotterdamse Kost tegen. Met bands als The Kik of The Hermes House Band, cocktails van Ketel One of vis van Hotel New York en ouderwets swingen, karaoke (ook voor kids!) en natuurlijk het in Rotterdam wereldberoemde Mikefest Unplugged. Voor het hele programma en kaartjes: rotterdamsekost.nl.

Kersen plukken

Komend weekend vinden weer de Open Kersendagen in de Betuwe plaats. Kwekers stellen hun land open om zelf in de boomgaard kersen te komen plukken. Je krijgt een mandje mee en je rekent later af wat je geplukt hebt. Natuurlijk is de kersenwinkel ook open en zijn er allemaal recepten verkrijgbaar, is er een kinderspeeltuin gemaakt en overal picknicktafels neergezet. Echt een mooi én lekker event voor het hele gezin. betuwekers.nl.

TREK in Den Bosch

Nog een foodfestival? Ja! Want TREK in Den Bosch staat bekend om zijn enorme gezelligheid. Het Paleiskwartier is omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant. En dit aangevuld met kleinkunst, muziek en theater, lekkere drankjes en heel veel verschillende culinaire hoogstandjes. www.festival-trek.nl.

Alles over zonnebloemen

Wie kent ze niet? De beroemde zonnebloemen van Vincent van Gogh! Deze tentoonstelling laat zien hoe belangrijk de zonnebloemen voor Van Gogh waren. Er worden lezingen gegeven, multimediatours uitgedeeld en alle zonnebloemen uit de collectie van het museum zijn tentoongesteld. www.vangoghmuseum.nl. Bestel wel van tevoren kaartjes, want het kan nogal druk zijn. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`