Weekendagenda

Allemaal naar buiten

27 juni 2019 16:00
Beeld © Lepeltje Lepeltje

Dit weekend móeten we wel naar buiten! Dus we gaan naar Lepeltje Lepeltje in Utrecht, proeven in het Nationale Openluchtmuseum, naar vliegers kijken in Geesteren en naar het Malieveld voor de Veteranendag.

Vliegeren

Het Vliegerfestival Twente heeft zo langzamerhand internationale faam gekregen. Uit de hele wereld komen vliegeraars om hier hun prachtige vliegers op te laten. Er zijn workshops vliegers maken, er is een speurtocht uitgezet voor de kinderen en op zaterdagavond zijn de vliegers verlicht: een sprookjesachtig verschijnsel. Voor het programma: www.vliegerfeesttwente.nl.

Riddertoernooi

Als iets een perfect decor is voor een riddertoernooi is het wel de ruïne van Brederode. Hier spelen 150 middeleeuwers de tijd van de ridders na met lansen, zwaarden en bogen. Aan de kinderen worden zelfs boogschietcursussen gegeven. In de toren zit de jonkvrouw die verhalen vertelt over ridders en helden. www.ruinevanbrederode.nl.

Broodje hond?

Gruwelijk Lekker is een ontdekkingstocht naar smaken: in het Openlucht Museum zijn 10 smaken gekozen die uit 10 verschillende tijdvakken komen. Hier kun je proeven wat jij lekker vindt of juist helemaal niet. Zo aten jagers in tijden van schaarste zelfs hun hond op en vonden ridders de smaak van bloed heel lekker. Alles over eten door de eeuwen heen: openluchtmuseum.nl.

Veteranendag

Veteranendag is hét moment om al die militairen te eren die in oorlogen hebben gevochten of mee hebben gedaan aan vredesmissies. Wist je dat er wel 110.000 militairen in de afgelopen 40 jaar zijn ingezet? De dag wordt in de Ridderzaal in Den Haag door de koning geopend, daarna worden er medailles uitgereikt en volgt het defilé met 4000 militairen, voor de koning, met natuurlijk een fly-past. Op het Malieveld zijn er allemaal kraampjes, kun je veteranen ontmoeten en is er van alles voor kinderen georganiseerd. Zo kunnen zij een kijkje nemen in een tank, een hindernisbaan doen en leren koken. www.veteraneninstituut.nl.

Eten in het park

Lepeltje Lepeltje strijkt komend weekend neer in Utrecht. De formule is bekend: goed eten, lekkere drankjes, live muziek en veel gezelligheid! Met fantastisch weer in het vooruitzicht wordt het een geweldige editie. Het kinderprogramma is heel uitgebreid, dus kom gerust met het hele gezin naar het Park Lepelenburg. lepeltje-lepeltje.com

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore