Ga naar de inhoud
Weekendagenda

Spelen in de natuur

Beeld © iStock

Het zijn de langste dagen van het jaar, dus genoeg tijd om wat leuks te ondernemen! We gaan dwalen door het hoge maïs en de lucht in om door de toppen van de bomen te wandelen. Verder is het Midzomernacht en gaan we fietsen.

Dwalen door het maïs

Het maïs staat alweer hoog genoeg om erdoorheen te dwalen en dus zijn er op verschillende plekken maïsdoolhoven aangelegd, zoals in het Groningse Meerstad en Voorthuizen bij Barneveld. Naast het doolhof zijn er mooie, grote speeltuinen. 

De boom in!

Heb je het bos altijd al een keer van een andere kant willen zien, dan moet je eens een boomkroonpad bezoeken: hoog in de lucht kijk je zó de kroon van een boom in en zie je alles van veel dichterbij dan vanaf de grond. Bij Staatsbosbeheer in Drouwen heb je zo'n mooi pad. 

Fiets Fiësta

In Breda vindt komend weekend hét fietsevent van de Benelux plaats. Met toertochten voor wielrenners en mountainbikers, testevents en veel 'urban sports' trekt dit jong tot oud die van fietsen houden. Natuurlijk zijn er ook foodtrucks, lekker biertjes en veel live muziek. Voor het programma: fietsfiesta.nl.

Zomer op Schokland

Op het voormalige eiland Schokland in de Noordoostpolder begint dit weekend het Zomerfestival. De hele zomer door zijn er poëzie, muziek, een kunstroute en veel activiteiten voor kinderen zoals een roofvogelworkshop, liedjes programma's en spannende verhalen. www.museumschokland.nl.

Feest van de liefde

In Utrecht viert met komend weekend de liefde met het Midzomergracht Festival. Van een echte pride parade over de grachten, het Queer Film Festival en de Regenboogwandeling tot een Spaanse zondagmiddag en speeddating voor vrouwen. Voor meer info: midzomergracht.nl.