Weekendagenda

Uit met pa

13 juni 2019 14:12 Aangepast: 14 juni 2019 11:34
Beeld © iStock

Dit weekend is het vaderdag en dus hebben we een paar dingen speciaal voor vaders uitgezocht - en vooruit, geliefden en kinderen mogen ook mee.

Luchmachtdagen

Tijdens de Luchtmachtdagen in Vonkel kun je natuurlijk zien wat de Luchtmacht allemaal te bieden heeft, maar er zijn ook allerlei vliegshows met vliegtuigen uit de hele wereld. Tijdens de static show kun je alle vliegtuigen van heel dichtbij bekijken. Voor deelnemende landen, tijden en overige informatie: www.defensie.nl.

Slootjesdagen

De Slootjesdagen gaan om het waterbewustzijn van kinderen en hun (groot)ouders: samen met de IVN gaan we naar de waterkant (op wel 100 locaties in Nederland) om te kijken wat er al niet in jouw sloot zwemt. Met netjes, loepjes en zoekkaarten leer je heel veel over de natuur bij jou in de buurt. www.ivn.nl.

Festival Classique

De boulevard, pier, het strand en het Kurhaus worden komende week overgenomen door muzikanten: het Festival Classique is weer begonnen. En dus kunnen we luisteren naar concerten op het strand met de zonsondergang op de achtergrond, met een spelende muzikant naast je het reuzenrad in en voor die speciale vader-en-kind-binding is er ook het jeugdconcert Peter en de Wolf. www.festivalclassique.nl

Oerol

Dit creatieve festival op Terschelling wordt door cultuurliefhebbers vaak gezien als het leukste evenement van het jaar. Want over het hele eiland treden bandjes op, worden toneelstukken opgevoerd en kom je kunstinstallaties tegen. In de bossen, de dijk, de duinen of het strand: er is overal wel iets gaande, en ook voor kinderen is het een grote speeltuin. Voor het volledige programma: www.oerol.nl.

Heel bijzonder

Buitengewoon is een festival speciaal voor kinderen. Met de meidengroep REMIX, junior songfestivalwinnaars, silent disco, maar ook breakdance workshops of vr-experience. Kijk op www.kinderfestivalhaarlem.nl voor het gehele programma. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore