Reizen

Summer camp!

14 juni 2019 02:11 Aangepast: 14 juni 2019 11:32
Beeld © iStock

Met de zomervakantie in aantocht gaan wij op zoek naar de leukste zomerkampen voor de kinderen: van musicals en zeilen tot programmeren en boomhutten bouwen. 7 fantastische kampen.

Leven in een boomhut

In de bossen op de Veluwe ga je je eigen boomhut bouwen: helemaal from scratch! Met bomen, takken en touw bouw je helemaal je eigen huis ín de bomen, tot wel 13 meter! En na een paar dagen bouwen met een team, kun je daarna heerlijk relaxen. Van 15 - 25 jaar: www.buitendoor.nl

Surfen en garnalen vissen

Wat is er nou stoerder dan de golven bedwingen op een surfplank? In Zandvoort krijg je een week lang iedere dag surfles, maar ga je daarnaast ook longboarden, slacklinen, mountainbiken in de duinen en zelfs met een garnalenvissen mee de Noordzee beter leren kennen. En na een week kun je echt al redelijk op zo'n plank blijven staan! Van 8 - 16 jaar: www.firstwavesurfschool.nl.

Zing en dans

Of je nou beginnend amateur of conservatoriumstudent bent... houd je van musicals, dan moet je deze zomer naar dit kamp. Je krijgt zeven dagen dans, zang, liedinterpretatie, spel en ook heel veel gezelligheid met leeftijdsgenootjes bij het kampvuur. Vanaf 8 jaar: www.musicalcamp.nl.

Zeilen op de Kaag

Een van de oudste en zeker een van de leukste zeilscholen van Nederland. Hier leer je nog ouderwets zeilen in open zeilbootjes, met stoere instructeurs en lieve mamsen. En 's avonds, na het liedjes zingen, ook een beetje studeren want je moet je zeildiploma's natuurlijk wel halen! Van 8 - 18 jaar: www.vossenhol.nl.

Voetbal en fun

AFC, misschien wel de beroemdste amateur voetbalclub van Nederland, organiseert ook zomerkampen: trainingen, toernooien, wedstrijden en de legendarische waterdag waarbij het hele park wordt omgebouwd tot een waterpark. Van 6 - 13 jaar: www.afc.nl/voetbalkamp.

Niet echt voor nerds

Bomberbot is een van de vele nieuwe 'codekampen': een dagkamp waar kinderen vanaf 8 jaar leren programmeren. De jongsten krijgen de basisprincipes geleerd, maar je kunt ook een speciaal gameskamp volgen waar je leer hoe je games verbetert of zelfs zelf maakt. Van 8 - 13 jaar: codekamp.bomberbot.com

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore