Van onze partner Tirol

Ischgl: dé outdoor experience

13 juni 2019 11:01 Aangepast: 14 juni 2019 16:05
Beeld © Tourismusverband Paznaun-Ischgl

De meeste mensen kennen Ischgl als een van de beste skigebieden van Oostenrijk, weinigen weten dat het ook in de zomer een prachtig gebied is om heen te gaan. Tussen de hoge toppen de Silvretta en Verwall, op de grens met Zwitserland, ligt op bijna 1400 meter een waar outdoor paradise! Hier ga je niet zomaar wandelen, maar beleef je echt iets!

Culinair wandelen

Ischgl en vooral het gebied van de Silvretta Arena was vroeger een beroemd smokkelaarsoord. Allerlei producten werden over kleine, smalle paadjes over de grens naar Zwitserland gesmokkeld. Tegenwoordig lopen toeristen over de weggetjes en genieten zij van het afgelegen prachtige landschap. Daarnaast zijn er in het gebied allemaal wandelroutes met bepaalde thema's, zoals de beroemde Walk of Lyrics, een rondwandeling die als thema muziek heeft van artiesten die hebben opgetreden in Ischgl, zoals Sting.

Maar het gebied is voor wandelaars vooral populair geworden vanwege de culinaire St.-Jakobsweg. Beroemde chefs uit heel Europa – tweesterrenchef Onno Kokmeijer van restaurant Ciel Bleu is de enige Nederlandse kok – bereiden in berghutten de meest fantastische gerechten. Via een van de vijf gastronomische wandelroutes loop je op je gemak naar de hut én chef van jouw keuze. Voor meer informatie: www.ischgl.com.

Beleving op de berg

Wandelen én iets beleven? Dat kan op de Erlebniswanderweg bij Idalp. Hier loop je van Ischgl naar Idalp, dat op bijna 2300 meter ligt. Hoewel je meer dan 1000 meter klimt, is de route juist heel leuk voor de kinderen. Al was het alleen maar vanwege de twee spannende hangbruggen die 70 meter boven Fimbabach hangen en wel 100 meter lang zijn.

Een andere manier om met de kids de bergen en natuur te verkennen, is om ze in te schrijven voor een van de treasure hunts door het Silvapark (11 - 16 jaar). Met een gps moeten zij de juiste weg zien te vinden, die eindigt bij het beklimmen van de rotswand in het Alpinarium: een fantastische ervaring! 

Clowns en goochelaars

Het is opvallend hoe veel events er in Ischgl worden georganiseerd in de zomer. Naast de culinaire St.-Jakobsweg wordt er in de zomer de Silvretta Run gelopen: een extreem zware marathon waarbij je 1800 meter klimt naar 3000 meter. Eind juli vindt het Women's Summer Festival plaats waarin speciaal voor vrouwen die van outdoor houden allerlei workshops en trainingen worden gegeven. In augustus komt het Comedy Festival weer naar Ischgl met optredens en shows – van Duitstalige – artiesten, clowns en goochelaars.

Avontuurlijke kids club

Ook al ben je in een wandelparadijs, soms is het, zeker ook voor de kinderen, heerlijk om een dagje níet te lopen. Dan is de kids club van Paznaun een uitkomst. Van vlotten bouwen, spelletjes spelen, zwemmen in het meer en natuurlijk de natuur ontdekken. De Adventure Stage is er voor het hele gezin, maar er is ook gewoon oppas, dus de kinderen kun je met een gerust hart hun eigen gang laten gaan. Voor de échte (en iets oudere) adrenaline junkies is er de Skyfly Zipline waar je aan een stalen draad met wel 85 kilometer per uur door de vallei schiet! www.ischgl.com.

Of toch liever mountainbiken?

Liever fietsen dan wandelen? Ook mountainbikers kunnen hun hart ophalen in Ischgl. Met maar liefst 754 km aan trails is Paznaun één van de grootste en hoogstliggende mountainbike regio's van Europa. Of je nu een 'klassieke' mountainbiker bent of voor een e-bike kiest, en of je beginner of doorgewinterd marathon biker bent: in Paznaun is voor elk wat wils.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore