Weekendagenda

Pinksterparty's

07 juni 2019 16:19
Beeld © iStock

Weer een lang weekend! Dus we gaan de hort op voor de Zoomeravonden in Artis, Wereldhapjes op het Lange Voorhout of naar Pinkpop in Landgraaf.

Haagse Wereldhapjes

Lange Voorhout in Den Haag is misschien wel een van de meest romantische plekjes van Nederland. En zeker komend weekend want dan koken 18 bekende Haagse chefs in de buitenlucht. Er is live muziek, je kunt overal hapjes eten en zelfs een 18-gangendiner met als thema Wereldse Hapjes reserveren. www.haagsewereldhapjes.nl.

Zoooooooomeravonden

Een van de fijnste plekjes om te zijn tijdens een warme zomeravond is dierentuin Artis in Amsterdam. Iedere zaterdagavond zijn er activiteiten voor kinderen, optredens van opkomend talent, voorstellingen in het Planetarium en rondleidingen door de dierentuin. Voor het programma: www.artis.nl.

Pinkpop

Een oude bekende in festivallland maar zeker niet ouderwets want Pinkpop vernieuwt zich na 50 jaar (!!) iedere keer en ook dit jaar verrassen zij weer met een imposante line-up. Zoals onder meer Mumford & Sons, Jamiroquai, The Cure, Armin van Buuren en natuurlijk Duncan Laurence, maar ook surprise acts en speed dating in The Garden of Love. www.pinkpop.nl.

Koninklijke markt

Ook al is het paleis zelf gesloten, rondom Het Loo gebeurt genoeg, zoals nu de bekende pinksterbrocante. Viertig 'brocanteurs' uit Nederland en België tonen hun bric et brac en bieden iets voor iedere portemonnee. Voor de kinderen is het Kinderatelier in de stallen gewoon open. www.paleishetloo.nl.

Braderieën, markten en fairs

In het hele land zijn allemaal markten, braderieën en fairs vanwege het pinksterweekend. Van een oldtimershow in Balkbrug en echte Pinkstermarkt in Vlissingen tot een Koemarkt in Purmerend en de Pinksterfeesten in Nistelrode. Kijk voor een overzicht op: www.marktenmarkten.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`