Weekendagenda

Foodfestivals en kinderfeesten

30 mei 2019 07:37 Aangepast: 30 mei 2019 18:38
Beeld © iStock

Komend weekend is het in het hele land feest: van foodfestivals tot gladiatoren en rock tot (heel veel) openluchttheater.

De Romeinen komen!

In de voormalige Heilig Landstichting bij Nijmegen gaan we terug naar de tijd van de Romeinen: zeven groepen uit Europa slaan hun kamp op en leven als gladiatoren. Ze trainen, werken aan hun uitrusting en bereiden zich voor op het grote gevecht op zondag. Op zaterdag is er een Romeinse soldaat die kinderen leert hoe je een legionair wordt. www.museumparkorientalis.nl.

Foodtrucks en veel lokaal bier

Heb je zin in een foodfestival? Dat zit het komend weekend wel snor, want er zijn door het hele land foodtrucks en -kraampjes in parken en plantsoenen opgezet. Zo zijn de Rollende Keukens in het Westerpark in Amsterdam, Lepeltje Lepeltje in Dordrecht, Eten op rolletjes in Hilversum, Gezellige Zaken in Den Bosch en Festival Trek in het Hunnerpark in Nijmegen. 

De Karavaan is er weer

Festival Karavaan is weer in en rond Alkmaar neergestreken. Van vernieuwend toneel, zang in de buitenlucht, in molens of fabriekshallen en heel veel jeugdtheater in de Kinderkaravaan. Het festival duurt nog een hele week, dus je hebt alle tijd om veel te zien. Voor het programma: www.karavaan.nl.

Vestrock

Net buiten de vesting van het Zeeuws-Vlaamse stadje Hulst vindt komend weekend Vestrock plaats. Hoewel de line-up indrukwekkend is met optredens van onder meer de Kaiser Chiefs, Triggerfinger, Nielson en zelfs Frans Bauer, blijft de sfeer gezellig kleinschalig. Voor info: www.vestrock.nl.

Jazz in Duketown

Het Jazz Festival van Breda is een van de grootste van het land. Met wel 21 podia verspreid over het hele land kun je alle vormen van jazz, blues, dixieland of big bands horen. Van heel intiem tot groots en meeslepend. En natuurlijk vloeit het bier rijkelijk. www.bredajazzfestival.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`