Ga naar de inhoud
Weekendagenda

Breien, bloemen en bunkers

Beeld © iStock

Komend weekend viert Libelle alweer haar Zomerweek – het evenement van het jaar. Verder gaan we naar de breidagen, de natuur vieren en bunkers ontdekken.

Breien is hot!

De Nederlandse Breidagen worden al enkele jaren steeds beter bezocht en niet meer alleen door oma's en hun kleinkinderen. Want breien is heel populair! Daarom is er nu een speciale editie ingelast. In de prachtige Kromhouthallen in Amsterdam kun je bijzondere wolsoorten vinden, workshops volgen en wordt er extra aandacht besteed aan de – duurzame – herkomst van de wol. breidag.nl.

Libelle Zomerweek

Het is weer zover: komend weekend barst de Libelle Zomerweek los! Van kappers tot kitchen aid en Nick & Simon tot Erika Terpstra: Libelle heeft weer alles uit de kast getrokken om het wederom tot het event van het jaar te maken. Nu met nóg meer stands, workshops, optredens en leuke eettentjes op het strand. www.libellezomerweek.nl

Fête de la Nature

Het grote feest van de natuur wordt in heel Europa gevierd en op tientallen plekken in Nederland. Het gaat er eigenlijk vooral om jonge mensen te interesseren in de schoonheid van de natuur en dat op een vrolijke manier. Overal zijn er natuurfeestjes georganiseerd, met thema's als Wild in de duinen, Open tuin en kas of Libellen spotten. Kijk op fetedelanature.nl wat er bij jou in de buurt gebeurt. 

Alles draait om techniek

Tijdens de Dutch Technology Week draait alles om techniek en innovatie. In dit afsluitende weekend kun je leren hacken, zijn er high-tech ontdekkingstochten en is er zaterdag op de Dag van de Techniek van alles in en rondom de campus Eindhoven georganiseerd. Er is zelfs een ware banenmarkt voor scholieren en studenten. Ben je geïnteresseerd in techniek? Dan moet je naar Brabant. www.dutchtechnologyweek.com.

Bunkerdag

Altijd al gefascineerd geweest door al die bunkers die in de duinen staan? Of heb je zin in avontuur? Komende zaterdag zijn veel bunkers, die ooit onderdeel uitmaakten van de Atlantik Wal langs de kust, opengesteld. Je kunt door gangen sluipen, door geschutskoepels de kust afturen, maar ook genieten van de natuur, want bijzondere dieren – zoals vleermuizen – zijn de bunkers in de loop der tijd gaan bewonen. Bijzonder is dat ook de atoombunker Schedeldoekshaven is geopend! Voor alle rondleidingen, re-enactments, optochten en openingstijden: bunkerdag.nl. PS. Neem je zaklamp mee, want het kan heel donker zijn in die bunkers.