Ga naar de inhoud
Weekendagenda

Food, fabels en Formule 1

Beeld © iStock

Op Zandvoort luistert Max Verstappen de Racedagen op, de Fabeltjeskrant krijgt in Baarn nieuw leven ingeblazen en in Apeldoorn is foodfestival Lepeltje Lepeltje.

Lepeltje Lepeltje

Heerlijk in de avondzon genieten van de lekkerste hapjes, allerlei speciale biertjes en goede muziek. In Apeldoorn is Lepeltje Lepeltje neergestreken waarbij veel aan kinderen is gedacht. Zo is er een kinderkookcafé, kindertheater, schmink en zelfs kinderyoga. lepeltje-lepeltje.com.

Racedagen in Zandvoort

Hou je van racen en ben je fan van Max Verstappen? Dan moet je komend weekend naar het circuit in Zandvoort, want tijdens de racedagen kun je verschillende races zien, geven zowel Max Verstappen als Pierre Gasly een demonstratie en zijn er allerlei evenementen voor de kinderen georganiseerd. Voor tickets: www.circuitzandvoort.nl.

De Fabeltjeskrant revisited

Wij zijn allemaal opgegroeid met de Fabeltjeskrant en de tentoonstelling in Kasteel Groeneveld in Baarn leidt ons langs de meer dan 1600 (!) afleveringen en alle karakters. Op de zolder van het kasteel is een speelbos ingericht, waar je op jacht kunt naar insecten in de mollengang of kunt knutselen in de werkplaats van Ed en Willem Bever. Voor meer informatie: kasteelgroeneveld.nl.

Trekkertrek

Het seizoen van Tractor Pulling is weer begonnen en bijna ieder weekend zijn er wel wedstrijden (voor de agenda, zie www.truckpulling.nl) over het hele land verspreid. Zo ook in Oss komend weekend met de grootste en zwaarste tractoren en dit jaar ook weer met trucks. Een enorm spektakel met de nodige biertjes en een springkussen voor de jeugd. www.tractorpullingoss.nl.

Week van het bier

Tijdens de Week van het Nederlandse bier kun je in het hele land bier proeven, lezingen en masterclasses volgen en natuurlijk naar allerlei bierfestivals (www.weekvanhetnederlandsebier.nl). Komend weekend begint de Week met het Nederlands Bierproef Festival in de Grote Kerk in Den Haag. Drie dagen lang presenteren 45 Nederlandse brouwerijen meer dan 250 bieren die je allemaal kunt proeven. Op het plein voor de kerk staan foodtrucks en is een terras. Voor meer informatie, zie www.weekvanhetnederlandsebier.nl.