Weekendagenda

Het land in

03 mei 2019 09:04 Aangepast: 03 mei 2019 12:35
Beeld © iStock

Het is meivakantie en vooral buiten is er heel veel te doen. Zo gaan we met Staatsbosbeheer op zoek naar de mooiste bloemen, asperges steken in Limburg, het boerenleven proeven en natuurlijk onze vrijheid vieren.

Limburgse asperges

Limburg is natuurlijk het land van de asperges en komend weekend kun je een mooie fietstocht maken, de aspergevelden bekijken en heerlijk asperges proeven. Dus, op naar Limburg! www.liefdevoorlimburg.nl.

Het boerenleven

In Amersfoort kunnen kinderen op een leuke manier kennismaken met het boerenleven: met klompen aan leren zij het belang van een bij of hoeveel melk je nodig hebt om kaas te maken. Met allerlei (boeren)spelletjes en natuurlijk pannenkoeken. dierenparkamersfoort.nl.

Bloemenpracht

Van de bloemdijken in Zeeland tot orchideeën op Texel: komend weekend staat bij Staatsbosbeheer in het teken van bloemen en er zijn allerlei routes, wandelingen, workshops en expedities georganiseerd, voor groot én klein. www.staatsbosbeheer.nl.

Er was eens ...

Het landgoed van kasteel Cannenburgh is komend weekend het toneel van de middeleeuwen: zie hoe ze 500 jaar geleden voedsel bereidden, leer hoe je met pijl en boog schiet en luister naar spannende middeleeuwse sprookjes met op de achtergrond het imposante kasteel. Maak meteen een flinke wandeling door de kasteeltuinen want de rododendrons staan in bloei! www.glk.nl.

Vier de vrijheid!

Ook op Bevrijdingsdag gaan we het land in, want naast het Bevrijdingsfestival in Haarlem wordt onze vrijheid in het hele land gevierd met allerlei festivals, tientallen optredens, vrijheidsmaaltijden, bekende artiesten... Teveel om op te noemen, kijk op www.bevrijdingsfestivals.nl wat er bij jou in de buurt gaande is. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore