Weekendagenda

Koningsdag voor iedereen

26 april 2019 11:24 Aangepast: 26 april 2019 12:53
Beeld © iStock

Sommige mensen storten zich in het gedrang in de Jordaan en anderen vluchten naar het platteland om de drukte te vermijden. Voordeel is: Koningsdag biedt voor iedereen wel wat, van zaklopen of vrijmarkt tot techno of een stil museum. Vijf tips voor een bijzondere Koningsdag!

Met de kids naar Amsterdam

Voor de leukste vrijmarkt voor kinderen in Amsterdam ga je niet meer naar de Jordaan of het Vondelpark, maar loop je meteen door naar de Pijp, want in het Sarphatipark vind je nog de echte vrijmarkt! Ook op het Artisplein of het Amstelveld voel je dat de commercie ver te zoeken is. 

Dansen in Rotterdam

Door het hele land heen zijn festivals voor de verjaardag van de koning. En in Rotterdam misschien wel het leukste, want hier sta je onder de Erasmusbrug te feesten: kroonfestival.nl. Trouwens, ook in Arnhem vindt het koningsdagfestival Free Your Mind plaats onder een brug aan de rivier. Buiten en toch lekker beschermd tegen de regen!

Weg van de drukte van de stad

Op alle Zeeuwse stranden wordt Koningsdag gevierd, maar niet per se met harde muziek. Bij Zoutelande is er vooral vertier voor de kinderen met een vlaggetjesrace, kinderdisco of vrijmarkt bij het strand en ook in Domburg kun je heel goed met de kleintjes terecht om pannenkoeken te eten of een lawaaioptocht. Zoek je echte rust, loop dat iets verder en je komt al snel op een totaal leeg stand terecht! Ontsnap de drukte van de grote steden en vlucht naar Zeeland. zoutelande.info of domburg.com.

Cultuur snuiven

Aanstaande zaterdag heb je eindelijk de kans om die grote Rembrandttentoonstelling in het Rijks te zien (25% van de kaartjes worden gewoon aan de kassa verkocht en op Koningsdag is de kans erg groot dat die er gewoon nog zijn) of om bijna in je eentje door het Mauritshuis te slenteren, want ook aanstaande zaterdag zijn deze musea gewoon open! 

Koningsnacht

Voor de mooiste Koningsnacht gaan de meeste mensen naar Den Haag of Amsterdam, maar eigenlijk is het in Utrecht het bijzonderst omdat hier de vrijmarkt al om 18 uur op de avond vóór Koningsdag begint. In het centrum van Utrecht kun je dus de hele nacht door op jacht naar de beste koopjes. En dan krijg je nog allemaal leuke bandjes en optredens op de koop toe! koningsdag-utrecht.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore