Ga naar de inhoud
Weekendagenda

Riddertoernooien en paasmarkten

Beeld © iStock

We gaan dit lange weekend heerlijk markten en fairs afstruinen, leren hoe je een paastak maakt en natuurlijk eieren zoeken. Met de kids naar een riddertoernooi, kunst kijken in de Rai en dansen tijdens Paaspop.

Spring Fairs en Paasmarkten

Tijdens het paasweekend zijn er in het hele land markten. Zo is er een hele chique fair bij Kasteel Groeneveld in Baarn en vindt in Deventer een van de grootste en oudste jaarmarkten van Nederland plaats, de Goede Vrijdagmarkt. Op Tweede Paasdag kun je op de paasmarkt in Park de Hoge Veluwe ook paaseieren zoeken en is er drie dagen lang markt op Lange Voorhout in Den Haag. Zoek je een leuke paasmarkt bij jou in de buurt? Ga naar marktenmarkten.nl.

Ridders en jonkvrouwen

Op het toernooiveld bij Kasteel Arcen hoor je komend weekend galopperende paarden en wapengekletter, want er vindt een waar riddertoernooi plaats. Met boogschieten, zwaardvechten en een nagespeelde veldslag uit de 80-jarige Oorlog waan je je eeuwen terug. Het perfecte uitje voor het hele gezin: kasteeltuinen.nl.

Paaspop

Ook dit jaar kan er weer gedanst en gefeest worden in Schijndel tijdens Paaspop. Met artiesten als Jett Rebel, Douwe Bob, Kraantje Pappie en Ilse de Lange belooft het een fantastisch festival te worden. Houd je van intiem, dan kun je naar het smartlappencafé of de cosy comedy club. Voor kaartjes: www.paaspop.nl.

Toegankelijke kunst

Zoek je iets moois voor aan de muur of houd je gewoon van kunst, dan is de KunstRai echt de beste plek om je te oriënteren. Hier vind je werken vanaf €120, bijvoorbeeld bij Post Modern Collections, tot werk van beroemde fotografen bij www.rueb.nl. Kortom: voor ieder wat wils. www.kunstrai.nl.

Gastronomische festival

In de enorme hallen van de Werkspoorkathedraal in Utrecht vind tijdens het paasweekend een gastronomisch spektakel plaats. Met de leukste barretjes, live muziek, heel veel foodtrucks met eten uit de hele wereld en allerlei activiteiten voor de kinderen. www.werkspoorfestival.nl.