Ga naar de inhoud
Reizen

5 x bijzondere hotels in Nederland

Beeld © Camping Geversduin

Eigen Huis & Tuin houdt natuurlijk het meest van, nou ja: eigen huizen. Maar zo af en toe is een nachtje buiten de deur wel zo leuk. En zeker als je in zo'n bijzonder hotel slaapt.

1. Voor wijnliefhebbers

Een lekker glaasje wijn gaat er bij ons wel in. Bij jou ook? Dan voel je je vast thuis in Hotel Vrouwe van Stavoren. Hier vind je slaapkamers die in een wijnvat gebouwd zijn. Er is zelfs een wellness-wijnvat met jacuzzi en sauna! 

2. Tussen de hobbits

Voor de liefhebber van de populaire filmreeksen The Lord of the Rings en The Hobbit is er niks mooier dan deze hotelkamer op Camping Geversduin. Heb je het niet zo op campings? Wees gerust: er zit een privébadkamer bij de Hobbitwoning. Mocht je hierheen willen, boek dan ver vooruit, want de kamers zijn altijd snel volgeboekt.

3. Omringt door design

Heb je het liever wat moderner dan de wereld van Tolkien? In Amsterdam vind je Hotel Not Hotel, ver genoeg van het centrum om uit de drukte te zitten, dichtbij genoeg om te genieten van alles wat de hoofdstad te bieden heeft. Design heeft een hoofdrol in dit bijzondere hotel. Wil je slapen in een tram, achter een geheime deur of in een kamer met steiger-met-uitzicht? Het kan allemaal.

4. Natuurlijk!

In de Drentse natuur ligt deze natuurlodge. En dat is zeker niet primitief, want bij het huisje zitten een sauna en hot tub! Dat is pas echt ontspannen. Ook het interieur van het huisje vinden wij beeldschoon. 

5. Oerhollands

Vlakbij de wereldberoemde attractie de Zaanse Schans ligt dit bijzondere hotel waar je naar kunt blijven kijken. De buitenkant is namelijk gemaakt van opgestapelde Zaanse huisjes in allerlei Zaanse tinten. Ook het interieur is niet mis, want het hotel heeft verschillende themakamers als de Verkadekamer en de Albert Heijnkamer.

Kun je niet genoeg krijgen van al die te gekke plekken om te overnachten? Kijk dan ook eens naar deze Airbnb’s

Fotocredits 
Headerfoto: VVV Dordrecht
Foto 1: Hotel Vrouwe van Stavoren 
Foto 2: Camping Geversduin
Foto 3: VVV Dordrecht 
Foto 4: De Vier Eiken 
Foto 5: De Vier Eiken
Foto 6: Inntel Hotels