Weekendagenda

Bloesem, bollen en bijen

10 april 2019 08:42 Aangepast: 12 april 2019 11:01
Beeld © iStock

Nederland lijkt nu op zijn mooist: bomen lichtgroen, bloesems aan de takken, felgekleurde bollenvelden én bijen. Dus gaan we naar het bloemencorso en de bijenmarkt en wandelen in de Betuwe. Geen zin in natuur, dan is het Nationale Museumweek, Fantasy in Eye en een echt bbq-festival.

Bloesemtocht

Zaterdag vindt de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht plaats in de Betuwe. Dit is misschien wel het mooiste wandelevent van Nederland omdat alle wandelingen (tussen 8 en 40 km) door prachtige bloesems zijn uitgezet. Voor de sportieveren onder ons is er ook een Bloesem Run: 11 kilometer hardlopen langs de Linge. Je kunt online plaatsbewijzen kopen of op de dag zelf ter plekke. 

Bijen

Het Nationaal Bomenmuseum Grimborn in Doorn staat komend weekend in het teken van de bij. We lezen vaak dat het bestaan van de bij wordt bedreigd, daarom hebben ze in Grimborn een bijenmarkt opgesteld waar je alles leert over de bij en over biodiversiteit. Trouwens, het bomenmuseum is sowieso een aanrader: 27 hectare bomenpark op de Utrechtse Heuvelrug. Bijenmarkt.bomenmuseum.nl.

Smokey business

De stoere mannen van Smokey Goodness gaan komende zondag aan de slag in Rotterdam want hier speelt een waar bbq-fest af. Je kunt er workshops volgen, natuurlijk heerlijke gerechten proeven, er zijn allerlei kinderactiviteiten en live muziek. Er is ook een excusief Black Smoke Dinner. Wees er snel bij: www.smokeyfestivals.nl.

Bloemenpracht

Komende zaterdag wordt gevierd dat het bollenseizoen in volle gang is. Het bloemencorso begint zaterdagochtend in Noordwijk en eindigt in Haarlem waar je de wagen zondag de hele dag nog kunt bewonderen. En, zoals het hoort bij zo'n event, zijn er bandjes, barretjes en foodtrucks. www.bloemencorso-bollenstreek.nl.

Museumweek

Deze week staan onze musea in het zonnetje, van hele bijzondere collecties in landelijke musea tot tentoonstellingen in piepkleine museumpjes. De diversiteit van het Nederlandse museumlandschap staat centraal, met andere woorden: er is voor iedereen we iets! Vooral voor kinderen zijn er allerlei leuke activiteiten georganiseerd. www.nationalemuseumweek.nl.

Fantasy

Ben jij een fantasy-fan? Dan moet je komend weekend naar Eye in Amsterdam. Hier nemen films je mee naar andere werelden en dimensies of tonen ze onze eigen wereld in een ander perspectief. In het festivalcafé kunt je meedoen aan een filmquiz, bordspelletjes spelen en lekker eten. Voor het programma: imaginefilmfestival.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore