Weekendagenda

Bier & rennen

04 april 2019 13:28 Aangepast: 05 april 2019 10:56
Beeld © iStock

Het festivalseizoen is nu écht begonnen! Lente, theater, bier, tulpen, kassen... alles heeft z'n eigen feestje. En dat wordt het ook in Rotterdam bij de marathon, of toch in ieder geval langs de kant en bij de finish.

Tulpenfestival

Om de lente te vieren zijn er op 85 plekken in Amsterdam meer dan 500.000 tulpen geplant: in alle kleuren en vormen en soms zelfs hele zeldzame in tuinen van huizen. Op www.tulpfestival.com kun je een plattegrondje vinden met daarop welke soorten staan. Dus, spring op de fiets en geniet van de uitbundige kleurenpracht!

 

Bierfestivals

Er lijkt wel een explosie van bierfestivals dit jaar te zijn. In Groningen kun je in de Martinikerk nationale en internationale bieren proeven en master classes volgen, in Utrecht kun je door de hele stad zestig verschillende streekbieren drinken in de leukste cafés en in Breda kun je bij het Hop on Hop off Festival vijftig brouwers leren kennen en heerlijke hapjes krijgen bij verschillende foodtrucks. Voor bierliefhebbers volop keuze! 

Lentefestival

Tijdens het Lentefestival in de stottuinen in Zeist draait hem vooral om theater. Van comedy en musicals tot acrobatiek en jeugdtheater. De meeste voorstellingen zijn in de openlucht en vrolijkheid is hier troef. Voor meer informatie en het programma www.slottuintheater.nl

De kassen in!

Ook dit jaar openen in het hele land de kassen! Je kunt rondleidingen krijgen, allerlei heerlijks proeven en er zijn allerlei activiteiten voor de kinderen, zoals het bekijken van robots die in een keer 40.000 plantjes water geven of meedoen aan de kleurwedstrijd. Zo kun je op een leuke manier zien en leren hoe wij ook in de winter toch al die verse groenten op tafel krijgen. www.komindekas.nl.

En rennen

De Rotterdam Marathon wordt wel gezien als de mooiste run van het land: over de Erasmusbrug, langs de Coolsingel en de Maas. Hoewel je je niet meer kan inschrijven, is het zeer de moeite waard om naar Rotterdam af te reizen want honderdduizenden mensen moedigen langs de kant de renners aan en de hele stad is in feeststemming met bandjes, terrasjes, foodtrucks en heel veel vrolijke mensen. www.nnmarathonrotterdam.org.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`