Weekendagenda

Rommelmarkten en natuurschoon

27 maart 2019 13:28 Aangepast: 29 maart 2019 11:43
Beeld © iStock

Het is weer boswachtersdag bij Natuurmonumenten, het Frans Hals Museum staat vol met bloemen, er zijn leuke markten in Breda en Dordrecht én de Utrechtse terrassen gaan weer open. En dat wordt gevierd!

Het bos in!

Bij Natuurmonumenten worden op verschillende momenten in het jaar speciale boswachtersdagen voor kinderen georganiseerd. Komende zaterdag ga je met Oerrr het bos in, zijn er speurtochten en leren de boswachters je van alles over de natuur. www.natuurmonumenten.nl.

Spullen & Smullen

In Breda is komend weekend weer Spullen & Smullen: een markt met leuke spullen om aan te trekken of voor in huis én een goede foodmarket ineen. Echt een markt voor levensgenieters: www.facebook.com.

Bloemen in het museum

Het Frans Hals Museum in Haarlem is een prachtig museum gevestigd in een 17e-eeuws gebouw met een unieke kunstcollectie. De komende weken is het nóg mooier want de zalen staan vol met prachtige boeketten die bijna even fraai zijn als de 17e-eeuwse bloemstillevens die er ook hangen. Echt een onmisbare kunstbeleving! www.franshalsmuseum.nl.

De terrassen gaan weer open!

Komend weekend wordt het Janskerkhof in Utrecht omgetoverd tot één groot terras om te vieren dat in de stad alle terrassen weer mogen worden opgebouwd. Het thema dit jaar is Japan dus verwacht heerlijke sushi en bijzondere Japanse biertjes. www.terrassenfestivalutrecht.nl.

Brocante in de kerk

De Grote Kerk in Dordrecht is echt een van de mooiste kerken van Nederland en juist in deze kerk is komend weekend een grote brocantemarkt. Slenter rustig door dit prachtige gebouw en zoek naar die unieke koopjes of aanvullingen op jouw verzameling. www.heerenlandenevents.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`