Strandtent zonder zee

Zoetwaterparels

27 maart 2019 09:54 Aangepast: 29 maart 2019 12:14
Beeld © iStock

De meeste strandpaviljoens gaan in april weer open! Woon je nou niet dicht bij de kust, dan hoef je nog steeds niets te missen: in het hele land vind je steeds meer strandjes langs rivieren, beachclubs aan meren of hippe strandtenten in steden. 7 hele leuke strandjes aan zoet water!

Feesten langs het kanaal

Beachclub Soia – kort voor Strand Oog In Al – genoemd naar de aangrenzende buurt, ligt aan de rand van Utrecht langs het kanaal. Hier verzamelt zich de hippe, jonge Utrechtenaar die de drukte van Zandvoort niet ziet zitten. Hoewel aan het water en met wit strand, mag je hier alleen niet zwemmen, maar de sfeer is fantastisch. Geopend vanaf 30 maart: www.soia.nl.

Dé standtent van het Gooi

Een strandtent zoals een strandtent behoort te zijn: wijds uitzicht over het IJmeer, ligstoelen in het witte zand, mooi terras met fijne kaart, speelplaats en heel lang ondiep water. Dé plek voor het hele gezin. Bij het haventje ertegenover kun je surfplanken en zeilbootjes huren. Het hele jaar geopend: www.zeemeeuw.net.

Surfers paradise in Limburg

Aan de plassen bij Roermond is een echte beachclub opgebouwd met 'authentieke' rieten hutjes, cocktails, surfplanken en allemaal onstpannen dudes. Bij Koers Zuid kun je naast relaxen, ook surf- en sup-lessen nemen of kijken naar een van de vele wedstrijden. Uitgebreid op het strandje liggen, is voorbehouden aan de leden. Maar een hapje eten en met de voetjes in het water kan altijd! Open vanaf 1 april: www.koerszuid.nl.

Op de werf!

Het Werfpaviljoen van de Stadsblokkenwerf bij Arnhem is iets heel anders, maar de sfeer is zó bijzonder dat we het wel moeten noemen. Op het terrein van een oude scheepswerf is een mooi paviljoen aangelegd met klein strandje. Bijzonder is dat je er alleen met een pontje kunt komen; dit is ook de reden dat het paviljoen pas vanaf 1 mei is geopend: www.stadsblokkenwerf.nl.

Strand aan de Nieuwkoopse Plassen

Een leuk restaurant, mooi breed strand, lekkere loungebanken, prettige sfeer en dat allemaal midden in het Groene Hart. Strand Zomer is een fantastische stop als je toch per fiets het mooie natuurgebied óf met een bootje de Nieuwkoopse Plassen aan het verkennen bent. Vanaf 3 april open: www.strandzomer.nl.

Aan de Friese côte

Beachclub Lemmer – BCL in de volksmond – is geen strandtent maar een beachclub Saint-Tropez waardig... Chique de friemel langs het IJsselmeer met breed strand, heerlijke ligstoelen en loungebanken, fantastische zonsondergang en goed restaurant. Voor bijzondere gelegenheden of een zwoele zondagmiddag. En de hond mag ook mee! Het gehele jaar geopend: www.beachclublemmer.nl.

Langs de Waal

Iedereen móet een keer de nieuwe oevers van de Waal bij Nijmegen gezien hebben: strandjes, natuur, prachtige bruggen en veel ruimte voor water. Een klein stukje naar het oosten ligt Sprok Strand. Hier lig je met je cocktail in de hand en voetjes in het zand met uitzicht op de Ooijpolder en de vele schepen die voorbij varen. Prachtige plek, fijne ervaring, veel feestjes en je kunt zelfs blijven slapen! Het hele jaar geopend: www.sprok.nl.

`